Tgrt Haber
23 Ekim 2021 11:41

Alec Baldwin sette katil olmuştu: Silahta 'gerçek mermi' varmış

Rust filminin çekimleri sırasında ABD’li ünlü aktör Alec Baldwin, görüntü yönetmenini 'kurusıkı silahla' kazayla öldürdü, yönetmeni ise yaraladı. Baldwin, polise verdiği ifadenin ardından serbest kaldı. Filmin yardımcı yönetmeni ise polise verdiği ifadesinde Alec Baldwin’e verdiği silahta "gerçek mermi" olduğunu bilmediğini söyledi.

Alec Baldwin sette katil olmuştu: Silahta 'gerçek mermi' varmış
alec baldwin,ABD,rust,film,katil,silah

Amerikalı ünlü oyuncu Alec Baldwin, Rust isimli filmin çekimleri sırasında sette kazayla katil oldu. Polisin yaptığı ilk açıklamaya göre bir sahnenin çekimi sırasında Baldwin, kurusıkı tabancayı ateşledi. Ancak hem görüntü yönetmeni hem de yönetmen silahtan çıkan mermilerin hedefi oldu.

BALDWIN SERBEST KALDI

Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Ancak 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetti. Filmin yönetmeni ve senaristi olan Joel Souza ise yaralandı, yaşam savaşı veriyor. Alec Baldwin ise polis tarafından sorgusu alındıktan sonra herhangi bir suçlama yöneltilmeksizin serbest bırakıldı.

ALEC BALDWIN'DEN İLK AÇIKLAMA

Ünlü oyuncu olaydan sonra sessizliğini bozdu. Twitter üzerinden yaptığı ilk açıklamasında olayı ‘trajik bir kaza’ olarak nitelendirdi.

Baldwin yaptığı açıklamada trajik kaza nedeniyle hayatını kaybeden görüntü yönetmeniyle ilgili şunları söyledi: Eş, anne ve çok sevdiğimiz meslektaşımız Halyna Hutchins'in hayatına neden olan trajik kazayla ilgili üzüntümü anlatacak söz bulamıyorum. Bu trajedinin nasıl meydana geldiğini ortaya çıkarmak için polis soruşturmasıyla tamamen işbirliği yapıyorum. 

Baldwin, Hutchins'in eşiyle yakın iletişim halinde olduğunu belirterek ailesine destek olduğunu ifade etti.

Alec Baldwin sette katil olmuştu: Silahta 'gerçek mermi' varmış

OLAYIN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Olayın ayrıntıları mahkeme kayıtlarına yansıdı. Filmin yardımcı yönetmeni ifadesinde Baldwin'e sahnede kullanılmak için hazırlanan üç silahtan birini verdi. Silahın güvenli olduğunu söyledi.

 

Alec Baldwin silahı ateşledi. Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'ın göğsüne silahtan çıkan 'gerçek mermi' isabet etti. Hutchins'in arkasında olan filmin yönetmeni Joel Souza ise omzundan yaralandı.

Alec Baldwin sette katil olmuştu: Silahta 'gerçek mermi' varmış

SİLAHTA 'GERÇEK MERMİ' VARMIŞ

Baldwin’e silahı veren yardımcı yönetmen silahta ‘gerçek mermi’ olduğunu bilmediğini belirtti. Baldwin'in kanlı kostümü ve söz konusu silah polis tarafından delil olarak alındı. Ayrıca filmin çekimlerinde kullanılan diğer silah ve mühimmatlara da el konuldu.

Alec Baldwin sette katil olmuştu: Silahta 'gerçek mermi' varmış

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...