Tgrt Haber
22 Ocak 2022 11:03

Alec Baldwin'e sosyal medyadaki tartışma yüzünden milyonlarca dolarlık yeni dava

ABD'deki Rust filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmenini kazara öldüren Alec Baldwin'e yeni bir dava daha açıldı. Baldwin'den bu kez sosyal medyada tartıştığı kişi şikayetçi oldu, 25 milyon dolarlık dava ile karşı karşıya.

Alec Baldwin'e sosyal medyadaki tartışma yüzünden milyonlarca dolarlık yeni dava
alec baldwin,sosyal medya,dava,tartışma

Geçtiğimiz yıl ekim ayında, Rust filminin çekimleri sırasında içinde mermi olduğunu bilmeden ateşlediği silah dolayısıyla görüntü yönetmeninin ölümüne, film yönetmeninin ise yaralanmasına neden olan oyuncu Alec Baldwin, yeni bir dava ile gündemde. Baldwin'e bu kez de Afganistan'da hayatını kaybeden Amerikan askeri Rylee McCollum'un kız kardeşi Roice McCollum tarafından 25 milyon dolarlık "karalama ve ihmal davası" açıldı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre,  6 Ocak 2021'de başkent Washington'daki Kongre protestosundan fotoğraf paylaşan Roice'i "isyancı" olmakla itham eden Baldwin, ABD Bölge Mahkemesinde açılan davada asker yakınına iftira atmakla suçlandı.

BAĞIŞ YAPAN BALDWIN 'İSYANCI' OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE PİŞMAN OLDU

Afganistan'da ölen ağabeyinin dul kalan hamile eşi için yardım toplayan Roice'e daha önce 5 bin dolar çek gönderen Baldwin, aynı kadının Kongre baskınının yaşandığı başkentteki protestodan fotoğraf paylaştığını görünce Instagram'dan, şu mesajı attı:

"Bu ülkeye hizmetine olan saygımdan dolayı abiniz için yardım gönderdiğimde, sizin 6 Ocak isyancısı olduğunuzu bilmiyordum."

Alec Baldwin'e sosyal medyadaki tartışma yüzünden milyonlarca dolarlık yeni davaOyuncu Alec Baldwin

Baldwin'in mesajı üzerine Roice, protestosunun yasal ve barışçıl olduğunu belirtti. Roice'nin mesajı üzerine Baldwin, "Sanmıyorum. Faaliyetleriniz, devlet malının hukuka aykırı olarak tahrip edilmesiyle, bir kolluk görevlisinin ölümüyle sonuçlandı." şeklinde cevap aldı.

BALDWIN'DEN SONRA TEHDİT MESAJLARI BAŞLADI

Dava dosyasında Baldwin'in, "Roice'in kendisine verdiği cevabı Instagram'da 2,4 milyon takipçisiyle paylaşmasının tehdit ve nefret saldırısına yol açacağının bilincinde olduğuna" vurgu yapıldı.

Ayrıca dosyada, Baldwin'in paylaşımından saatler sonra, Rylee McCollum'un diğer kız kardeşi Cheyenne ve dul eşi Jiennah'ın "nefret dolu mesajlar ve hatta ölüm tehditleri" almaya başladığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...