Tgrt Haber
11 Aralık 2015 02:59

Alev Alatlı, 'Putin ordusunu kontrol edemiyor'

Alev Alatlı, Putin'in Rus ordusunun tamamını kontrol edemiyor olabileceğini söyledi.

Alev Alatlı, 'Putin ordusunu kontrol edemiyor'
putin, alev alatlı

Alev Alatlı, katıldığı televizyon programında Rusya ve Putin'le ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu. Türkiye hava sahasının ihlal edilmesi olayında olduğu gibi Rusya'nın birçok başka ülkenin de hava sahasını sürekli olarak ihlal ettiğinin altını çizen Alatlı, "ordu içinde durumdan vazife çıkaranlar olabilir" dedi. Alev Alatlı, Boğaz'da Rus gemisinin geçişi esnasında sergilenen çirkin şovun da buna örnek gösterilebileceğini ifade etti. Alev Alatlı şunları söyledi:

RUSYA'DA SALLAPATİ BİR TAVIR VAR

Avrupa Hava Güvenliği Teşkilatı'nın 41 üyesi var. Bu üyelerin 28'i de AB üyesi. Letonya, Estonya , Danimarka vs... Rusya'nın bu ülkelerin de hava sahalarını ihlal ettiğini biliyorum. Böyle sallapati bir tavır var. Yani özensiz bir tavır.

ORDU TAMAMEN PUTİN'İN KONTROLÜ ALTINDA OLMAYABİLİR

Bunun bir sürü sebebi olabilir. Elinizdeki aletler yetmeyebilir. Teknik aletlerde geri kalmış olabilirsiniz, teknoloji izin vermiyor olabilir. Herkes durumdan vazife çıkarıyor olabilir. Ordunuz tamamen kontrol altında olmayabilir. Beslan'da çocukların öldüğü olayı hatırlayın. Soçi'deydi Putin. Olayı kontrol edemedi. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra dağılan müesseseleri hiç gözden kaçırmayın. Birçok kurumda zincirler koptu. Ordunun içinde de koptu. Başka türlü nasıl açıklarsınız Deniz Kuvvetleri'nin ciddi ciddi denizaltı sattığını? Bunu bütün dünya biliyor. Nasıl bir dağılmadır bu?

PUTİN GÖRÜNDÜĞÜ KADAR HAKİM OLAMAYABİLİR

Zannetmiyorum ki, Putin göründüğü kadar hakim olsun. Olamayabilir. Bunu düşünmek lazım. Çok büyük bir ülkedir Rusya. Moskova'da bir arkadaşım var, "bir ülke olamayacak kadar büyük bir yer burası" derdi. 100 küsür millet yaşıyor. 100 küsür dil demek bu. 5 büyük din var. Yetmiyor, fraksiyonları var. Bir blok halinde hareket etmesi mümkün değil. Etnik sorunlar var, ırkçılık var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...