Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Kasım 2021 16:03

Aliyev ile Paşinyan, AB arabuluculuğunda bir araya gelecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 15 Aralık’ta Brüksel’de bir araya gelecek.

Aliyev ile Paşinyan, AB arabuluculuğunda bir araya gelecek
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,Nikol Paşinyan

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın 15 Aralık’ta Brüksel’de bir araya geleceklerini belirterek "Brüksel zirvesinin ek fırsatlar sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Abdullayeva, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Paşinyan ile telefon görüşmesi yaptığını ve bir toplantı düzenleme önerisinde bulunduğunu hatırlattı. Azerbaycan’ın her zaman siyasi diyaloğa açık olduğunu ve bu tür temasları memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Abdullayeva, Azerbaycan'ın, Michel'in Brüksel zirvesi kapsamında iki ülke liderlerinin bir araya gelmesi önerisini kabul ettiğinden bahsetti.

EK FIRSATLAR SAĞLAYACAK 

 Azerbaycan’ın çatışma sonrası dönemine ilişkin tutumunun uluslararası platformlarda Aliyev tarafından defalarca dile getirildiğini belirten Abdullayev, “Bu bağlamda Brüksel zirvesinin ve bu kapsamda yapılacak toplantının ek fırsatlar sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...