Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2016 11:47

Aliyev Sarkisyan ile bir araya geliyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek Dağlık Karabağ konulu AGİT toplantısına katılacak.

Aliyev Sarkisyan ile bir araya geliyor
aliyev, sarkisyan,

Ermenistan ordusunun işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’daki  mevzilerinden Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini ateşe açması ve  provokasyonları üzerine Azerbaycan ordusunun cephe hattında karşı saldırı  başlatarak bazı bölgeleri kurtarmasının üzerinden bir buçuk ay geçmesinin  ardından, iki ülkenin lideri ABD, Rusya ve Fransa'nın oluşturduğu AGİT Minsk  Grubu Eş Başkanları ile Dağlık Karabağ konulu toplantıda bugün bir araya geliyor.

Aliyev ile Sarkisyan en son, geçen yıl aralık ayında Dağlık Karabağ  sorununun çözümü için İsviçre'de görüşmüştü. Ermenistan ordusunun geçen ay işgal  altında tuttuğu Dağlık Karabağ’daki mevzilerinden Azerbaycan sivil yerleşim  birimlerini ateşe açılması üzerine Azerbaycan ordusu 2 Nisan'da cephe hattında  karşı saldırı başlatmıştı.

Çatışmalarda her iki orduda da can ve askeri araç kayıpları yaşanmış,  Azerbaycan bazı stratejik noktaları işgalcilerden temizlemiş, taraflar 5 Nisan'da  operasyonların durdurulması yönünde mutabakata varmıştı. Bu mutabakattan sonra da  Azerbaycan sivil yerleşim birimlerinin ağır silahlarla hedef alındığı  saldırılarda 6 sivil hayatını kaybetmiş, 26 sivil yaralanmıştı. Ermenistan  ordusunun saldırılarda uluslararası anlaşmalarla yasaklanmış misket bombası ve  beyaz fosforlu mermi kullandığı belirtilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...