Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 07:18 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 07:26

Aliyev-Tatar buluşması Rumları çıldırttı!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Türkiye’de yaptığı görüşmeden rahatsız oldu.

Aliyev-Tatar buluşması Rumları çıldırttı!
azerbaycan,

Rum basınında yer alan habere göre, GKRY Dışişleri Bakanlığı, Tatar ile Aliyev’in 5. İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni’ne katılmak üzere geldikleri Konya’da görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AZERBAYCAN'I HEDEF ALDI 

Azerbaycan’ı Avrupa Birliği’yle ilişkiler üzerinden hedef almaya çalışan Rum yönetimi açıklamasında, Bakü yönetiminin bu davranışıyla kurumsal ilişki kurmaya çalıştığı AB’nin kurumsal çerçevesini görmezden geldiğini iddia etti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“(GKRY) Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs Rum tarafının, bu gelişmeyle ilgili duyduğu hayal kırıklığı ve memnuniyetsizliği iletmek için çeşitli düzeylerde girişimlerde bulunma talimatı vermiştir”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...