Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Haziran 2021 09:47

Aliyev'den Ermenistan'a çağrı: Barış için hazırlık yapmalıdır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun kuruluşunun 103. yıl dönümü nedeniyle konuşma yaptı. Dağlık Karabağ sorununun çözüldüğünü belirten Aliyev, “Ermenistan, Barış anlaşması için hazırlık yapmalıdır” dedi.

Aliyev'den Ermenistan'a çağrı: Barış için hazırlık yapmalıdır
Azerbaycan,Ermenistan,Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan ordusunun 103. Yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, Azerbaycan ordusunu güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Aliyev, Ermenistan’ın kalkınmasının tek yolunun komşularıyla ilişkilerini düzeltmek ve toprak iddialarından vazgeçmek olduğunu ifade etti.

"DAĞLIK KARABAĞ SORUNU ÇÖZÜLMÜŞTÜR"

Aliyev, "Dağlık Karabağ sorunu çözülmüştür. Ermenistan bunu kabul etmeli ve sınırları belirlemek için bizimle birlikte çalışmalıdır. Sınır hattının belirlenmesi konusunda bir çalışma grubu oluşturulmalıdır. Barış anlaşması için hazırlık yapılmalıdır." dedi.

"ERMANİSTAN'I ULUSLAR ARASI MAHKEMELERE ÇIKARACAĞIZ"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu çağrıdan önce yaptığı açıklamalarda, ”Azerbaycan halkına her şeyi olduğu gibi anlatmalıyım. Çünkü bu çok ciddi bir mesele. Bu sıradan bir mesele değil. Rus tarafı Ermenistan tarafından balistik füzelerin fırlatılmasını tespit etmedikleri cevabını verdi” dedi.

TEK MİLLET İKİ DEVLET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak Ermenistan işgalinden kurtarılmış Şuşa’yı ziyaret etmesi, Azerbaycan’ın bağımsızlığına verilen kararlı bir destek olarak kayıtlara geçti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile “Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Müttefiklik İlişkileri Hakkında Şuşa Beyannamesi”nin imzalanması iki kardeş ülke ilişkilerini yeni bir aşamaya getirdi. Beyanname askeri, savunma sanayi teknolojileri, enerji, taşımacılık, ekonomik ve insani ilişkiler gibi bir çok başlıkta ilişkilerin geleceğini şekillendirecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...