Tgrt Haber
15 Temmuz 2014 20:19

Alman bakan Filistin'de

"Silahların susması, siyasi çözüm anlamına gelmez ancak bunun siyasi çözüm için bir temel ve başlangıç teşkil edeceğine inanıyoruz"

Alman bakan Filistin'de
almanya, dışişleri bakanı, filistin,

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Mısır'ın Gazze ve İsrail arasındaki ateşkes önerisine kabul etmesinin beklendiği önümüzdeki saatlerin kritik olduğunu ifade etti. Steinmeier, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşmesinin ardından Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile basın toplantısı düzenledi. Steinmeier, "Silahların susması, siyasi çözüm anlamına gelmez ancak bunun siyasi çözüm için bir temel ve başlangıç teşkil edeceğine inanıyoruz. Sabah İsrail'deydik, Görüşmelerimiz Mısır'ın önerisinin kabul edilmesiyle sonuçlandı. Hamas'ın da bu konuda mutabakata varmasını umuyoruz" dedi. "Kriz durumuna rağmen Abbas'ın kışkırtıcı tarafta yer almayıp, dengeli bir tutum sergilediğini" ifade eden Steinmeier, "Bu gibi zamanlarda sakin bir tutum sergilemenin zor olduğunun farkındayım" diye konuştu. Steinmeier, ülkesinin Filistin hükümeti aracılığıyla Gazze'ye yapılacak 500 bin euro miktarındaki yardım için çalışacağını söyledi. Filistin Dışişleri Bakanı Maliki de görüşmede Mısır'ın girişimini hayata geçirmek için  ateşkes sağlamanın yolları ve atılması gereken adımların ele alındığını belirtti. İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'deki insani duruma işaret ederek, halkın su, ilaç, elektrik ve korunma gibi ihtiyaçları olduğunu kaydeden Maliki, Gazze'nin yeniden imarı için uluslararası konferans çağrısında bulundu. Mısır, dün, "İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması" için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu ilan etmişti. Sabah saatlerinde ateşkes önerisini kabul ettiğini duyuran İsrail, öğleden sonra Hamas'ın İsrail'e füze atmaya devam ettiğini iddia ederek, askeri operasyonların yeniden başlatıldığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...