Tgrt Haber
22 Eylül 2021 10:15

Alman basını: Putin kışın bizi dondurur mu? En pahalı kış yaklaşıyor

Almanya artan enerji maliyetlerine dikkat çekti. Alman gazetesi Bild, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i suçladı.

Alman basını: Putin kışın bizi dondurur mu? En pahalı kış yaklaşıyor
almanya,rusya,doğalgaz,kış,vladimir putin

Almanya'da sıcaklıkların düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle doğalgaz tedariği ve fiyatlar tartışma konusu haline geldi.  Çözüme kavuşamayan doğalgaz boru hattı projesi Kuzey Akım 2'de yaşanan belirsizliklerin yanı sıra Rusya'nın kıtaya gaz akışını azaltması, Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının artmasına neden oldu.

Alman basınından Bild gazetesi, konuyu "Putin bizi kışın dondurur mu?" sorusuyla gündeme getirdi. Haberde, "Milyonlarca Alman bu kıştan önce titremeli: Isınma maliyeti şokunun eli kulağında'' diye yazıldı.

Alman basını: Putin kışın bizi dondurur mu? En pahalı kış yaklaşıyor

EN PAHALI KIŞ YAKLAŞIYOR

Durumdan yaklaşık 30 milyon hanenin etkilendiği belirtilirken, Frankfurt merkezli Commerzbank'tan Carsten Fritsch, "Tüm zamanların en pahalı kışı yaklaşıyor." ifadesini kullandı. Halihazırda yaklaşık 20 milyon hanenin gazla ısındığı, dört kişilik bir ailenin 2020'ye kıyasla giderinin ortalama 210 euro artarak 1300 euro yükseldiği kaydedildi.

10 milyon hanede ise akaryakıtlı ısıtma sisteminin kullanıldığından bahsedilen haberde, şu bilgide yer aldı:

"Dolu bir depo (2000 litre), bir önceki yıla göre ortalama 800 euro daha pahalı" bilgisi paylaşıldı.

Gazete, artan maliyet nedenini "Kısmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den kaynaklanıyor." şeklinde açıkladı. Avrupa Politika Analiz Merkezi'nden (CEPA) Benjamin Schmitt, ise şu ifadeleri kullandı:

"Gaz devi Gazprom, kasten Avrupa gaz depolama tesislerini yetersiz tedarik ediyor. Avrupa Birliği'ni Kuzey Akım 2'yi hızlı bir biçimde onaylamaya teşvik etmek istiyorlar." 

''ALMANYA'YA ŞANTAJ YAPMAK İSTİYOR''

Haberde, "Tartışmalı boru hattı şimdiye kadar işletme ruhsatından ve sertifikasından yoksundu. Putin, görünüşe göre, boru hattına yeşil ışık yakılması için doğalgaz arzını keserek Almanya'ya ve diğerlerine şantaj yapmak istiyor." ifadelerine yer verilerek, şöyle denildi:

"Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov dahi itiraf etti: 'Elbette, Kuzey Akım 2'nin mümkün olan en hızlı şekilde devreye alınması, Avrupa'daki doğalgaz fiyatlarını dengeleyecektir.' Milyonlarca hane artık masrafları karşılamak zorunda."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...