Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2016 11:51

Alman basını Sultanahmet'teki terörü manşetlerle kınadı

Sultanahmet Meydanı'nda DAEŞ tarafından Alman turist kafilesine düzenlenen terör saldırısında 8 Alman turistin hayatını kaybetmesi, 9’unun da yaralanması Alman medyasında geniş yer aldı.

Alman basını Sultanahmet'teki terörü manşetlerle kınadı
patlama, sultanahmet meydanı

İstanbul'daki terör eyleminde DAEŞ'in çirkin yüzü ile ilk kez karşılaşan Almanya terörün acısını yaşarken, Alman halkının hissiyatı gazete manşetlerine de yansıdı. Alman gazeteleri saldırıyı manşetlerden okuyucularına duyurdu. Bild gazetesi, “İstanbul’un ortasında DAEŞ teröristleri 8 Alman'ı öldürdü” manşetiyle okuyucularına olayı duyurdu. Gazete, haberde olaya ve Başbakan Merkel’in saldırıyla alakalı açıklamalarına yer verdi. Haberin devamında ise “Seyahat için Türkiye ne kadar tehlikelidir?” başlığı altındaki haberde, Türkiye’nin PKK, DAEŞ ve buna benzer terör örgütlerinin eylemler yaptığı bir ülke olduğunu ve İstanbul'a turist gönderen tur operatörlerinin İstanbul rezervasyonlarını durdurduklarını yazdı.
Frankfurter Allgemeine gazetesi, saldırı haberini yorumlarken, "Alman Tornado keşif uçaklarının DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlara başlamasından 4 gün sonra İstanbul’da bir grup Alman turistin öldürülmesi bir tesadüf olmaz. Saldırının bir diğer hedefi de Türkiye, çünkü Tornado uçakları İncirlik Hava Üssü’nden kalkıyor" denildi.
Frankfurter Rundschau gazetesi, "Terör turistlere karşı" başlığını kullanarak haberi okuyucularına duyurdu. Haberin devamında olaydan dolayı Türkiye’yi suçlayan gazete, Türkiye’nin Suriye politikalarından dolayı terör örgütlerinin hedefi haline geldiği yorumunda bulundu.
Spiegel Dergisi, Türk istihbaratının Suriye’den Türkiye’ye 19 canlı bombanın giriş yaptığı bilgisine sahip olduğunu ve bundan dolayı da ülke genelinde bu istihbarat üzerinde operasyonlar yapıldığına dikkati çeken bir haber yayınladı.
Stern Dergisi ise, haberinde Alman turistlerin bilinçli olarak hedef seçildiğini yazdı. Dergi, Türkiye’de turistlere karşı ilk kez bu kadar açık bir eylem gerçekleştiğini ve bu eylemin de bilinçli olarak yapıldığına dikkati çekti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...