Tgrt Haber
19 Ekim 2021 12:52

Alman Bild gazetesinde taciz skandalı: Yayın yönetmeni görevden alındı

Almanya'nın en çok okunan gazetesi Bild'in yayın yönetmeni Julian Reichelt'ın adı taciz skandalına karıştı, görevden alındı.

Alman Bild gazetesinde taciz skandalı: Yayın yönetmeni görevden alındı
bild gazetesi,almanya,cinsel taciz

Almanya Bild gazetesindeki taciz skandalıyla çalkalandı. Axel Springer bünyesindeki tabloid gazetesinden yapılan açıklamaya göre, yayın yönetmeni Julian Reichelt görevden alındı.

Almanya'nın en çok okunan gazetelerinden Bild'ın açıklamasında yayın yönetmeni Reichelt'in özel hayatı ile iş ilişkisini ayıramadığı ve yönetim kuruluna bu konudaki hatasının bildirildiği söylendi. Açıklamada Reichelt'in cinsel taciz ya da görevini kötüye kullanma ifadeleri bulunmasa da yayın yönetmeninin altında çalışan kadınlarla ilişkisi olduğu konuşuluyor.

Alman Bild gazetesinde taciz skandalı: Yayın yönetmeni görevden alındı

Geçtiğimiz günlerde New York Times'ın haberine göre, Reichelt'in bir çalışan ile ilişki yaşadığı hatta bu çalışanı terfi ettirdiği ortaya çıkmıştı. Bild gazetesinin yönetim kurulunun açıklamasıyla beraber bu haber doğrulanmış oldu.

Reichelt, cinsel suistimal ve zorbalık suçalamalarıyla da karşı karşıya kalmış, tüm bulguları örtbas etmeye çalıştığı iddia edilmişti. Eski yayın yönetmeni, bu yılın mart ayında geçici olarak kenara çekilmiş fakat iki haftadan kısa bir süre sonra yeniden güçlü bir konuma getirilmişti.

Bu konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Yönetim kurulu, 2021 baharında uyum prosedürünün sona ermesinden sonra bile, Reichelt'in özel ve profesyonel hayatı açıkça ayırmamaya devam ettiğini ve yönetim kuruluna bu konuda yalanlar söylediğini öğrendi.''

Bir savaş muhabiri olarak kariyerine başlayan, gazetenin yanı sıra Bild’in televizyon ayağını da yöneten Reichelt konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...