Tgrt Haber
04 Ağustos 2014 10:23

Alman Der Spiegel dergisinden yeni skandal

Gezi olayları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhindeki haberleri ile öne çıkan Der Spiegel dergisi bu ay yine Erdoğan kapağıyla çıktı.

Alman Der Spiegel dergisinden yeni skandal
der spiegel dergisi, alman dergisi, der spiegel, gezi olayarı, başbakan, recep tayyip erdoğan,

Her defasında Türkiye'ye kin kusan mesajları ile öne çıkan Alman medyası işi bir adım daha ileri götürdü. Almanya'da Cumhurbaşkanlığı seçimi için başlayan oy kullanımlarını etkilemek isteyen dergi, Erdoğan giderse Türkiye'nin özgür olacağı mesajını verdi. 16 sayfalık Türkçe ekiyle çıkan derginin kapağında Erdoğan yer aldı. Kapakta “Erdoğan Devleti” başlığı yer alırken Başbakan'ın fotoğrafının Ayasofya Müzesi ve Türk bayrağı fotoğrafı ile verilmesi dikkat çekti.
FRANKFURT'U GÖRMEYİP GEZİ'Yİ MANŞETTEN DÜŞÜRMEDİ
Frankfurt ve Hamburg'da yaşanan olayları ve polisin orantısız şiddetini görmezden gelen Alman medyası, Gezi süresince Türkiye'yi manşetlerden düşürmemişti.
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı da görmezden gelen medya, hatta Almanya Başbakanı Angela Merkel'in “İsrail'i destekliyoruz” cümlesine paralel bir yayın politikası izlemişti. Fakat ülkenin önde gelen dergilerinden Der Spiegel, Türkiye'de bir korku imparatorluğu varmış imajı çizerek Almanya'da bulunan 3 milyon gurbetçinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanırken bu durumu göz önünde bulundurmasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...