Tgrt Haber
16 Kasım 2016 20:21

Alman Dışişleri Bakanı Cumhurbaşkanlığına aday

Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi, Genel Başkanı Angela Merkel, Sosyal Demokrat Partili Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in bu dönemde cumhurbaşkanı adaylığı için doğru bir isim olduğunu söyledi.

Alman Dışişleri Bakanı Cumhurbaşkanlığına aday
Alman Dışişleri Bakanı, angela merkel, Frank-Walter Steinmeier,

Almanya Başbakanı Merkel, mecliste düzenlenen basın toplantısında Hristiyan Sosyal  Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer ve Sosyal Demokrat Parti (SPD)  Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile Steinmeier'in adaylığını tanıttı. Hükümetteki 3 partinin, Cumhurbaşkanı Gauck'un yerine Dışişleri Bakanı  Steinmeier'i ortak aday olarak belirlemesinden dolayı memnuniyet duyduğunu  belirten Merkel, "Steinmeier'in bu dönemde doğru bir aday olduğundan eminim."  dedi. Steinmeier'in halktan da destek bulacağına inandığını ifade eden  Merkel, Steinmeier'in dünyayı bildiğini ve  güvenilir olduğunu, bundan dolayı  kendisini Cumhurbaşkanlığı görevi için iyi bir aday olarak gördüğünü kaydetti.

SPD Genel Başkanı Gabriel de, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerine,  Steinmeier'in cumhurbaşkanlığı adaylığına olumlu bakmalarından dolayı teşekkür etti. Gabriel, Steinmeier'in denge insanı olduğunu, cumhurbaşkanlığı görevini sorumluluk içinde yürüteceğine inandığını kaydetti. CSU Genel Başkanı Seehofer de, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un halefi  olarak Steinmeier'in iyi bir seçim olduğunu söyledi. Seehofer, dışişleri bakanı olarak ulusal ve uluslararası alanda büyük  siyasi tecrübeye sahip olan Steinmeier'in cumhurbaşkanlığı görevi için uygun bir  isim olduğunu belirtti. Hükümet partilerinin ortak adayı Steinmeier de,  cumhurbaşkanı seçildiğinde toplumun bölünmesine karşı çaba sarf edeceğini, tüm partilerle  birlikte çalışacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanının kolaylaştırıcı değil, cesaret veren olması  gerektiğini belirten Steinmeier, "Fırtınalı dönemde aday gösterilmem benim için  büyük bir onur. Sevincim büyük, ancak saygım daha da büyüktür." şeklinde konuştu Steinmeier, İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararı, ABD  seçimleri ve Türkiye'deki durum gibi mevcut gelişmeleri siyasi deprem olarak  niteleyerek, "Bunlar bizi sallıyor, ancak bizi dalgınlıktan da kurtarabilir." şeklinde konuştu. Almanya'da cumhurbaşkanlığı seçimi 12 Şubat'ta yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...