Tgrt Haber
14 Eylül 2021 17:09

Alman doktordan narkozlu hastalara iğrenç istismar

Almanya'da bir anestezi doktoru, narkozun etkisindeki baygın hastalara cinsel istismarda bulundu. Hastaların ve doktorun kıyafetlerindeki DNA örneklerinin eşleşmesi üzerine açığa çıkan olayda doktora, 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Alman doktordan narkozlu hastalara iğrenç istismar
anestezi,doktor,narkoz,hasta,istismar

Almanya’da bir anestezi doktorunun narkoz etkisindeki hastaları istismar ettiği iddiası, ülke gündemine bomba gibi düştü. Hastaların kıyafetlerinde bulunan DNA örnekleriyle doktorun ameliyat önlüğündeki DNA örneklerinin karşılaştırılmasıyla ortaya çıkan skandalda doktorun 15 yıl hapsi istendi.

Alman Bild gazetesinde yer alan haberde, 43 yaşındaki Nils. T. isimli doktorun narkozun etkisindeki hastalara tecavüz ettiği öne sürüldü. Hastanede yatan hastaların kıyafetlerinde bulunan DNA örneklerinin ele verdiği doktorun Guetersloh şehrinde bulunan Sankt Elisabeth Hastanesi'nde görev aldığı öğrenilirke en az iki kadın hastaya cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Bielefeld Bölge Mahkemesi'nde devam eden davada, hastanede görevli bir başka doktor, istismara maruz kalan bir hastanın iç çamaşırında Nils T.'nin DNA'sının tespit edildiğini söylemesinin ardından 53 yaşındaki moleküler biyolog Katja Kiel de örneklerin incelendiğini ve Nils T.'nin DNA'sı ile eşleştiğini bildirdi.

Anestezi doktorunun kişisel eşyaları üzerinde inceleme yapan Alman polisinin de doktora ait bilgisayarda bilinçsiz kadınlara istismarı konu edinen görüntü ve videolar bulunduğunu beyan etmesi üzerine Bielefeld Bölge Mahkemesi'nce tutulanarak cezaevine gönderilen Nils T. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...