Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2014 15:11

Alman hakim, tanıktan başını açmasını istedi

Berlin'de trafik cezasına ilişkin davada tanık olan Zehra Ulutürk'ten mahkeme hakimi Helmut Becker'in başını açmasını istediği iddia edildi.

Alman hakim, tanıktan başını açmasını istedi
alman hakim,berlin,trafik cezası davası,tanık,başını açmasını istedi

Berlin'de taksicilik yapan Osman Ulutürk, kendisine çeşitli zamanlarda kesilen 55 avroluk iki farklı trafik cezası hakkında, avukatı Muharrrem Aras aracılığıyla Berlin Sulh Mahkemesine itirazda bulundu. Davanın 25 Mart'ta görülen duruşmasında, Alman hakim Helmut Becker'in durulmada tanık olarak dinelenecek olan Ulutürk'ün eşi Zehra Ulutürk'ten başını açmasını istediği iddia edildi. Avukat Aras ile Osman Ulutürk'ün itirazı üzerine Alman hakimin, Türk avukatı, Berlin Barosu'na şikayet etmekle tehdit ettiği belirtildi. Yaklaşık 15 dakika devam eden tartışmanın ardından Becker'in, Zehra Ulutürk'ün kulaklarının gözükecek şekilde başını açması durumunda da tanıklık yapabileceğini söylediği, Zehra Ulutürk'ün ise kesinlikle başını açmayacağını belirtmesi üzerine başörtülü ifadenin alındığı öğrenildi. Ulutürk ailesinin avukatı Muharrem Aras, duruşmada Alman hakimin Zehra Ulutürk'ten başını açmasını istediğini duyunca, bunun şaka olduğunu düşündüğünü söyledi.
Daha sonra hakimin şaka yapmadığını anlayınca duruma itiraz ettiklerini ifade eden Aras, şöyle devam etti: "Böyle bir şey olmayacağından hakimle tartışmaya başladık. Zehra Hanım, 'Bu skandal, kimse benim başımı açamaz' dedi. Ben de mahkemeye reddi hakim talebinde bulundum ancak gerekçemi bile dinlenmeden talebi yine aynı hakim reddetti. Reddi hakim talebine hakimin kendisinin karar vermesi de sakat. Duruşmadan sonra tutanağı okumak istediğimi belirttim. Hakim bu sefer beni baroya şikayet etmekle tehdit etti. Hakim biraz sakinleşince 'başörtüsünü tamamen değil kulakları gözükecek şekilde açsın' dedi. Nedenini sorduğumda 'ifade verirken yalan söyleyip söylemediğini anlamam lazım' şeklinde mantıksız bir gerekçe öne sürdü. Trafik cezalarına ilişkin itirazımız kabul edildi, cezalar iptal edildi ancak bize yapılanın peşini bırakmayacağız."
Geri adım atlamamaları üzerine Zehra Ulutürk'ün mahkemede başörtülü dinlendiğini anlatan Aras, şöyle konuştu: "Hakimin bu tavrının tanımı ırkçılıktır. 12 yıldır avukatım bunu birkaç kez gördüm. Bu hakim gibi Müslümanlara karşı, yabancılara karşı böyle bir tavır takınan hakimi ilk kez gördüm. Böyle bir insanın hakimlik yapması sakıncalıdır. Hakimle ilgili hukuki girişim başlatacağız, görevi kötüye kullanma suçundan şikayette bulunacağız. Alman hukuk sistemine göre çok fazla bir şey olacağını düşünmüyorum." Alman vatandaşı Zehra Ulutürk ise "Alman hakimin, başımı açmamı istemesi üzerine böyle bir şeyin mümkün olmadığını, inancım gereği başımı kapattığımı söyledim. Avukatımız bu duruma itiraz etti. Ben 40 yıldır burada yaşıyorum. Ben hakimin bu tutumunu ırçılık olarak kabul ediyorum" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...