Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2021 09:56

Alman polisinden Türk'e George Floyd muamelesi

Almanya'da psikolojik rahatsızlığı nedeniyle kriz geçiren Türk vatandaşı polisin şiddetine maruz kaldı. Polisler, kriz geçiren Türk'ü yol ortasında copladı, yerden yere sürükledi tekme attı. Son olarak ise ters kelepçe yaparken dizle boynuna bastılar. Yapılan bu muamele akıllara ABD'de gözaltına alınırken ölen George Floyd'u getirdi.

Alman polisinden Türk'e George Floyd muamelesi
almanya,türk vatandaşı,darp

Alman polisinin Türk vatandaşlarına şiddeti devam ediyor. Almanya’nın Frankfurt kentinde, psikolojik rahatsızlığı bulunan ve sokak ortasında polis şiddetine maruz kalan Selim Çiftçi, hastanede tedavi altına alındı.

ABLASININ FERYADINI ALMANLAR DİNLEMEDİ

Kardeşinin psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyleyen Hatice Götürmen, polise "Dövmeyin, o zararsız" demesine rağmen Alman polisinin kendisini dinelemdiğini söyledi. 

TERS KELEPÇE YAPTILAR

İki oğlunun rahatsızlanan dayılarını hava almak için arabayla dışarı çıkardığını söyleyen abla Götürmen, kardeşinin krize girerek arabadan atladığını söyledi. Olayı anlatan abla, "Yaralandığı için çocuklarım ambulans çağırdı. O arada polisler geldi ve kardeşimi ters kelepçe yapmak için şiddet uyguladılar" dedi.

Kardeşinin saldırgan olmadığını polislere anlatmaya çalıştığını belirten abla, "Dövmemelerini söylememe rağmen bana bile biber gazıyla saldırmaya kalktılar." dedi.

Abla Götürmen, polisi dayılarını dövmemeleri için uyaran çocuklarının da copla darbedildiğini karakola götürülerek fiziki şiddet uygulandığını söyledi.

Kriz geçiren kardeşinin kaldırıldığı hastanede vücudunda çok sayıda darp izi olduğunu söyledi. Neye uğradıklarını ve kardeşinin kriz anında bile kimseye zaar vermediğini vurgulayan Götürmen, orantısız ve acımasız güç kullananan polislerle ilgili hukuki yollardan haklarını arayacaklarını söyledi.

Yakınları, Çiftçi'nin böbreklerinde polis tarafından uğradığı şiddet sonucu ciddi hasar oluştuğunu ve acil müdahale edilmemesi halinde diyalize bağlı kalabileceğini ifade etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, twitter hesabından polisin Türk vatandaşına yönelik şiddetini içeren videoyu paylaşarak, "Almanya’nın Frankfurt kentinde vatandaşımıza uygulanan polis şiddetini kınıyoruz. Vatandaşımızın babası Mustafa Çiftçi ve ağabeyi Yavuz Çiftçi ile görüşerek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik." ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...