Tgrt Haber
21 Haziran 2021 17:20

Almanya, AB-Türkiye göç mutabakatının güncellenmesini istedi

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, AB ile Türkiye arasından göç mutabakatına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Maas, göç mutabakatının güncellenmesini talep etti.

Almanya, AB-Türkiye göç mutabakatının güncellenmesini istedi
göç,almanya,türkiye,AB,savaş,sığınmacı,MAAS

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, AB-Türkiye göç mutabakatının güncellenmesini istedi. Maas, yeni bir mutabakatın yapılması durumunda AB'nin Türkiye'ye maddi destek vermesine ilişkin bir soruya "Herhangi bir rakam ortaya atmak istemiyorum ancak bunun parasız olmayacağı tamamen nettir." değerlendirmesinde bulundu.

Maas,Welt gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye ile göç konusundaki iş birliğinin güncellenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek "Türk hükümetiyle olan tüm zorluklara rağmen bu ülkenin, önemsiz görülmeyecek göç yükünü bizim için üstelendiğini kabul etmek gerekir." dedi.

GÖÇ MUTABAKATINI GÜNCELLEYELİM

Türkiye’de yaklaşık 4 milyon Suriyelinin ve bölgedeki başka ülkelerden gelen mültecilerin yaşadığına işaret eden Maas, "AB'de bizim, Türkiye ile olan göç mutabakatının daha da geliştirilmesine ve güncellenmesine büyük ilgi duyduğumuza inanıyorum." diye konuştu.

Maas, yeni bir mutabakatın yapılması durumunda AB'nin Türkiye'ye maddi destek vermesine ilişkin bir soruya "Herhangi bir rakam ortaya atmak istemiyorum ancak bunun parasız olmayacağı tamamen nettir." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya, AB-Türkiye göç mutabakatının güncellenmesini istedi

Türkiye’nin nihayetinde önemli maliyeti üstlendiğini ve başkalarının bundan tasarruf ettiğini vurgulayan Maas, bunun, milyonlarca insana bakmayla ilgili bir konu olduğunu belirtti.

Maas, Türkiye'yla ilişkilerin halihazırda nispeten yapıcı olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...