Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Haziran 2019 20:49

Almanya, Donald Trump'ın kararından vazgeçmesinden memnun oldu

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ABD Başkanı Trump’ın İran’ın Amerikan askeri keşif insansız hava aracını düşürmesine misilleme olarak İran’a saldırı kararını geri almasından memnuniyet duyduğunu belirterek anlaşmazlığa barışçıl bir çözüm bulma çağrısında bulundu.

Almanya, Donald Trump'ın kararından vazgeçmesinden memnun oldu
almanya,,merkel,

Alman hükumet sözcüsü Martina Fitz, ABD Başkanının askeri çatışmadan kaçınmak istediğini gösteren bir çok açıklama ve işaretlerin bulunduğunu söyledi. 

Sözcü Martina Fitz, Berlin'nin bölgede tansiyonu düşürecek bu ve bunun gibi adımları memnuniyetle karşıladığını belirterek tarafların ihtilafı barışçıl bir şekilde çözüme ulaştırılması için çalışmaları gerektiğini söyledi.
Fitz, Umman Körfezindeki saldırıların yalnızca insanların hayatını tehlikeye atmakla kalmayıp ihtilafın tırmanmasına yol açtığını belirtti. Deniz seyrinin güvenliğinin sağlanmasının Almanya'nın önceliği olduğunu söyledi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...