Tgrt Haber
13 Ekim 2021 17:18

Almanya 12 yılda 800 milyon Euro harcadığı İHA'yı uçuramadı müzeye kaldırdı

Almanya, 12 yıldır yapmakla uğraştığı İHA için 800 milyon Euro harcadı fakat tüm çabalar ve paralar boşa gitti. RQ-4E Euro Hawk adı verilen İHA havalanmadı, müzeye kaldırılıyor.

Almanya 12 yılda 800 milyon Euro harcadığı İHA'yı uçuramadı müzeye kaldırdı
almanya,iha

Almanya, yıllar önce insansız hava aracı (İHA) yapmak için kolları sıvadı fakat başarıya ulaşamadı. Amerikan Northdrop Grumman şirketince üretilen RQ-4 modelinin Avrupalılıaştırılmış versiyonu olarak tasarlanan, RQ-4E Euro Hawk adı verilen Alman İHA'sı yıllarca göreve başlayamadı. İHA, yüksek maliyeti ve Avrupa havacılık otoritelerinin itirazlarıyla uzun yıllar boyu yapım aşamasında kalakaldı. 

UÇUŞUNA İZİN VERİLMEDİ

Son olarak ise İHA sıkışık Avrupa hava sahasında sivil hava tarifğini riske atabileceğine dair endişeler taşıması nedeniyle Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı tarafından engellendi, RQ-4E'nin uçuşuna izin verilmedi.

2013 yılında durdurulan projeden geriye yalnızca İHA'nın prototibi kaldı ve uzun bir süredir hangarda bekletiliyordu. İHA'nın akıbeti belli oldu, müzeye kaldırılıyor. Bir kamyona yüklenen dev İHA ptotibi, Bundeswher Havalimanı'ndaki Berlin-Gatow Askeri Tarih Müzesi'ne götürüldü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...