Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2021 15:41

Almanya, İsrail’i kınayamadı!

Almanya, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırısı karşısında kınamaktan kaçındı.

Almanya, İsrail’i kınayamadı!
Almanya,İsrail,filistin

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Burger, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırı ve işgalci tutuma karşı, "Berlin sessiz kalmıyor, aksine Berlin bölgedeki partnerlerle yoğun olarak temasta. Dışişleri Bakanı (Heiko Maas) dün Ürdün Dışişleri Bakanı ile telefonda görüştü. Hafta sonu da İsrailli mevkidaşıyla temastaydı." dedi.

ÜRDÜN İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Heiko Maas’ın Ürdünlü mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından Kudüs’teki şiddetin tırmanışına ilişkin endişesini dile getirdiğini aktaran Burger, ayrıca Orta Doğu Dörtlüsü'nün de konu hakkında açıklama yaptığını, bu açıklamayı önemli bulduklarını ve buna katıldıklarını kaydetti.

AA muhabirinin "İsrail güvenlik güçlerinin camide ve Doğu Kudüs’teki insanlara yönelik saldırılarını ölçülü buluyor musunuz veya bu şiddeti kınıyor musunuz? Bu konudaki tutumunuz nedir?" şeklindeki sorularına da Burger, "Ben sadece daha önceki söylediklerime ve Orta Doğu Dörtlüsü'nün açıklamasına atıfta bulunabilirim." şeklinde cevap verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...