Tgrt Haber
06 Ocak 2015 08:05

Almanya PEGIDA'ya 'dur' dedi

İslam karşıtı ve yabancı düşmanı gösterilerle ortaya çıkan 'Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' (PEGIDA) hareketi Almanya genelinde protesto edildi.

Almanya PEGIDA'ya 'dur' dedi
almanya, islam karşıtı, yabancı düşmanlığı,

Almanya'nın Münster, Berlin, Hamburg, Stuttgart ve Münih ile diğer kentlerde PEGIDA'ya karşı yapılan gösterilere yaklaşık 50 binden fazla kişi katıldı. Gösterciler, PEGIDA taraftarlarının yapmak istediği yürüyüşlere engel oldu.
PEGIDA, başkent Berlin'de de iki farklı gösteriyle protesto edildi.
Berlin Türk Cemaati (TGB) tarafından tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen gösteriye, Federal Meclis (Bundestag) Başkan Yardımcıları Claudia Roth ve Petra Pau, siyasi partilerden milletvekilleri ile yaklaşık bin kişi katıldı. Brandenburg Kapısı'nın ışıkları PEGIDA'ya tepki amacıyla söndürüldü.
Claudia Roth, burada yaptığı açıklamada, Almanya'nın ortak bir anayasaya sahip olduğunu ve PEGIDA'nın kimin nerede yaşayacağına karar veremeyeceğini söyledi.
TGB Başkanı Bekir Yılmaz da geçen yıl ekim ayında Dresden'de ortaya çıkan İslam karşıtı ve yabancı düşmanı PEGIDA hareketinin Almanya'da adeta bir ''korku imparatorluğu'' oluşturmak istediğini vurgulayarak, ''Müslümanlara karşı korku oluşturuluyordu. Biz de bu insanlara bunu bırakmak istemedik ve gösteriyi organize ettik'' dedi.
Yılmaz, Almanya'da çoğulcu bir toplumda yaşadıklarını hiç kimsenin bunu bozmasına izin vermeyeceğini sözlerine ekledi.
Berlin İçişleri Senatörlüğü'nün önündeki gösteriye de 5 bin kişi destek verdi. PEGIDA'ya destek veren BAERGIDA yanlılarının yolunu kesmek isteyen protestoculara polis izin vermeyince arbede çıktı. Polislerle yaşanan arbedede 10 kişinin kısa süre gözaltına alındığı, bir polisin hafif yaralandığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...