Tgrt Haber
27 Kasım 2017 13:06

Almanya Perşembe gününe kilitlendi

Almanya’da üçlü koalisyon görüşmelerinin başarısızlığa uğramasından sonra Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri büyük koalisyon için bir araya geliyor.

Almanya Perşembe gününe kilitlendi
almanya,,koalisyon,

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Perşembe günü Bellevue Sarayı’nda Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Martin Schulz’u ağırlayacak. Perşembe öncesi Başbakan Angela Merkel’in partisi CDU’nun eyaletler genelindeki üst düzey yöneticilerini Berlin’de bir araya geldiği toplantıda, SPD ile büyük koalisyona gidilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Parti yönetiminden yapılan açıklamalarda Almanya’nın hareket kabiliyeti olan bir hükümete ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı’nın öncülüğünde yapılacak üçlü görüşme öncesi SPD yöneticileri de büyük koalisyon görüşmeleri öncesi bir araya gelerek tavır belirlemek için görüşmelerini devam ettiriyor. SPD’nin koalisyon için öne sürdüğü şartlar arasında özel sağlık sigortalarının kaldırılması, dar gelirlilerin dayanışma vergisinden muaf tutulması, varlıklı kesimden daha fazla vergi alınması ve vergi kaçırmanın önüne geçilmesi de bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...