Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 00:09

Almanya sel felaketini atlatamadı! 20 bin evde telefon bağlantısı yok

Almanya’da temmuz ayında meydana gel sel felaketinin üzerinden günler geçmesine rağmen 20 bin hanede telefon bağlantısı olmadığı bildirildi.

Almanya sel felaketini atlatamadı! 20 bin evde telefon bağlantısı yok
Almanya,sel

Almanya’da temmuz ayında Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde meydana gelen sel felaketinde 180’den fazla kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 25 milyar avroluk zarar oluşurken hükümet yoğun bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Sel mağdurlarının yaşadıkları sıkıntılar çözülemezken 200 bin kişi uzun süre elektriksiz kaldı. 14 ve 15 Temmuz’daki yoğun yağışların ardından Euskirchen, Bad Münstereifel, Eifel, Rhein-Sieg-Kreis’ın da aralarında olduğu yerleşim bölgelerde yaklaşık 200 bin kişi günlerce elektriksiz kaldı.

İÇME SUYU VERİLEMİYOR

Sel nedeniyle yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de içme suyu sorunu. Yaklaşık 20 bin nüfuslu Bad Münstereifel ilçesinde evlere ulaşan su içilemiyor. Yetkililer eve gelen suları kaynatarak kullanmalarını ya da dışarıdan temiz su temin etmeleri yönünde uyarılarda bulunuyor. Yıkılan demiryolunun yapımının ise aylar süreceği belirtildi. 

TELEFON BAĞLANTISI AYLAR ALACAK

Afet bölgesinde 150’den fazla baz istasyonu zarar görürken birçok bölgede ise şebekeler çalışmadı. Alman telekom şirketi Deutsche Telekom'un Üst Yöneticisi (CEO) Walter Goldenits, Goldenits, Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland Pfalz eyaletlerinde 15 Temmuz'da meydana gelen sel felaketinin üzerinden 45 gün geçmesine karşın bölgede 20 bin hanede telefon bağlantısının halen sağlanamadığını belirterek, "Bunu değiştirmek (tekrar telefon bağlamak) aylar alacak." ifadesini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...