Tgrt Haber
12 Ocak 2015 14:38

Almanya teröre ve ırkçılığa karşı sokağa iniyor

Almanya'da Türk ve Müslüman kuruluşlar, terör saldırılarını kınamak, yükselen ırkçılığa dikkat çekmek için Başbakan Merkel'in de katılacağı bir gösteri düzenleyecek.

Almanya teröre ve ırkçılığa karşı sokağa iniyor
almanya, terör, ırkçılık, müslüman, merkel,

Paris’teki terör saldırılarını kınamak ve yükselen ırkçılık ile İslam karşıtlığına karşı çıkmak amacıyla Müslüman kuruluşlar tarafından Başbakan Angela Merkel ve hükümet üyelerinin de katılımı ile Berlin’de gösteri düzenlenecek. Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Georg Streiter, Federal Basın Merkezi’nde yaptığı açıklamada, Almanya Türk Toplumu (TGB) ve Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) tarafından salı günü 18.00’da, Brandenburg Kapısı önünde düzenlenecek gösteriye, Başbakan Angela Merkel, Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile bakanların da katılacağını kaydetti. TGB ve ZMD tarafından organize edilen gösteri, Paris’teki terör saldırılarını kınamayı, Almanya’da son aylarda yükselen ırkçılık ile İslam karşıtlığına dikkat çekmeyi amaçlıyor. “Birlik içinde, tavır alıyoruz” sloganıyla düzenlenecek gösteri, Berlin’in tarihi Brandenburg Kapısı önündeki Paris Meydanı’nda gerçekleştirilecek.  Katılımcıların Paris’teki terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunmaları, mumlar yakarak uyarı nöbeti tutmaları bekleniyor. ZMD’den yapılan yazılı açıklamada, Paris’teki terör saldırıları kınanırken, son günlerde Almanya’da ırkçı ve İslam düşmanı sloganlarla gösteriler düzenleyenlerin, aşırılık yanlılarını ve teröristleri güçlendirdiği kaydedildi. Açıklamada, “Brandenburg Kapısı önünde Paris Meydanı’nda 13 Ocak günü saat 18.00’de uyarı nöbeti tutarak barış ve hoşgörü mesajı vermek istiyoruz. Nefret ve şiddete karşı çıkarak, düşünce ve din özgürlüğünün dikkate alındığı ve korunduğu dünyaya açık bir Almanya için mesaj vermek istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...