Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ekim 2021 18:24

Almanya ve Fransa da ABD'nin geri adımına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 büyükelçiyi 'istenmeyen adam ilan edeceğiz' açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan'ın açıklamasının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından geri adım attı. Büyükelçilik, Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edildiği açıklamasını paylaştı. 7 ülkenin retweet ederek paylaştığı açıklamayı, Almanya ve Fransa büyükelçilikleri de teyit etti. Böylece Osman Kavala açıklaması yapan 10 ülkenin tamamı geri adım atmış oldu.

Almanya ve Fransa da ABD'nin geri adımına katıldı
osman kavala,abd,fransa,almanya

Almanya ve Fransa'nın Ankara'daki resmi büyükelçilik Twitter hesaplarından, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin yaptığı "ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı sorunların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder." paylaşımı retweet edildi.

Almanya ve Fransa'nın da açıklamayı paylaşmasıyla Osman Kavala açıklaması yapan 10 ülkenin tamamı geri adım atmış oldu.

ABD'NİN GERİ ADIMINA 7 ÜLKE DESTEK VERDİ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, bugün yaptığı paylaşımda, diplomatların, bulunduğu ülkelerin kanun ve nizamlarına riayet etmesini öngören Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edildiğini açıklamıştı.

Bu paylaşımın ardından Osman Kavala açıklamasına imza atan Kanada, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, İsveç, Norveç ve Yeni Zelanda, Ankara'daki resmi büyükelçilik hesabından ya da büyükelçinin şahsi hesabından açıklamayı paylaşmış, bazı ülkeler ise ABD'nin açıklamasını retweet ederek aynı görüşü paylaştıklarını kaydetmişti.

VİYANA SÖZLEŞMESİNİN 41. MADDESİNDE NELER VAR

Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Konvansiyonunun 41. maddesi, bir diplomata, bulunduğu ülkenin yasalarına ve düzenlemelerine saygı duymayı şart koşuyor.

Maddede, "Kabul eden devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına halel gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir." ifadeleri yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...