Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2021 22:43

Almanya’da 17 yaşındaki Suriyeli gence ırkçı saldırı

Almanya’da 17 yaşındaki Suriyeli genç, tramvayda seyahat ettiği sırada kimliği belirsiz bir şahsın saldırısına uğradı. Suriyeli gence karşı ırkçı ifadeler kullanan şahıs, tükürerek tekme attı.

Almanya’da 17 yaşındaki Suriyeli gence ırkçı saldırı
Almanya,Irkçı saldırı,Suriyeli Genç

Almanya’da ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. Erfurt kentinde tramvayda seyahat eden 17 yaşındaki Suriyeli genç, kimliği belirsiz bir şahsın saldırısına uğradı. Saldırgan, Suriyeli gence ırkçı ifadeler kullanarak tükürüp tekme atarken, gencin telefonunu yere fırlatarak kullanılamaz hale getirdi. Saldırı anı ise başka bir yolcu tarafından anbean kaydedildi.Görüntülerde saldırganın Suriyeli gence, "Burası benim ülkem. Nerden geldiysen oraya defol git" dediği duyulurken, görüntüler Alman polisini ve siyasetçileri harekete geçirdi. Alman kamuoyu ise saldırı görüntülerinin çekildiği anda kimsenin olaya müdahale etmemesini eleştirirken, “Böyle duyarsız olursak meydan saldırganlara kalacak” ifadelerini kullandı.Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow saldırıyı kınayarak, “Savunmasız insanlara karşı kendisini güçlü hissedenler korkaktır. Saldırı tam anlamıyla iğrençtir” dedi. Erfurt polisi, saldırganın kimliğinin tespit edildiğini ve yakalamak için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...