Tgrt Haber
13 Ocak 2015 18:48

Almanya'da bir Türk terör şüphesiyle gözaltına alındı

Düsseldorf Başsavcılığı Sözcüsü Busse, "Gözaltı kararı ABD makamlarından gelen 'suçlunun iadesi talebi' sonucu gerçekleşti" dedi.

Almanya'da bir Türk terör şüphesiyle gözaltına alındı
almanya, düsseldorf, terör,

Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda bir Türk'ün terör şüphesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Almanya Potsdam polisinden, yapılan açıklamada, 2011 yılından beri ABD makamları tarafından arandığı belirtilen İrfan D. adlı Türk vatandaşının Ankara'dan geldiği Düsseldorf Havalimanı'nda gözaltına alındığı kaydedildi. ABD tarafından terörist örgüt kabul edilen "Özbekistan İslam Hareketi"ni finanse ettiği ileri sürülen İrfan D'nin aynı zamanda Hollanda vatandaşı olduğu, ateşli silah kullanma eğitimi aldığı iddia edildi. Potsdam polis yetkilileri, konunun Düsseldorf Başsavcılığına intikal ettiğini ve soruşturma sürecinin devam etmesinden dolayı Alman kanunlarına göre konuya ilişkin detaylı bilgi veremeyeceklerini belirtti. Düsseldorf Başsavcılığı Sözcüsü Nils Busse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gözaltı kararının ABD makamlarından gelen "suçlunun iadesi talebi" sonucu gerçekleştiğini söyledi. Tutuklama kararının içeriği ile ilgili daha fazla bilgi veremeyeceğini belirten Busse, "Biz şu anda sadece bize iade amacıyla dilekçe ile başvurmuş olan Amerikan makamlarına tutuklanan kişi ve hukuki süreç noktasında bilgi verebiliyoruz" dedi.Busse, Alman makamlarının tutuklamanın Almanya'da olmasından dolayı sorumlu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Bundan sonra tutuklunun tesliminin hukuka uygunluğu kararını tabii ki sadece Düsseldorf Başsavcılığı verecek. Tahkikat uzun sürebilir. Bu tarz bir tahkikat sürecinde iade talebinde bulunan ülkenin 40 gün içinde gerekli bilgileri iletmesi gerekiyor. Tahkikat sonunda mahkeme iade talebini yerinde bulursa Federal Alman Makamları tutuklunun iadesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine karar verecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...