Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ekim 2014 18:52

Almanya'da camilere yönelik saldırılara tepki

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu, Bad Salzuflen kentindeki Vahdet Camisi'ne yönelik saldırıyı kınadı.

Almanya'da camilere yönelik saldırılara tepki
İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Mustafa Yeneroğlu, Bad Salzuflen, Vahdet Camisi, Avrupa haberleri, Avrupa,

Yeneroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Vahdet Camisi'nin de içinde bulunduğu binanın giriş kapısının cumartesi saat 03.00 sıralarında, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildiğini kaydetti.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu alevlerin binayı sarmadan söndürüldüğünü, binada oturan 2 ailenin 9 ferdinin ağır dumana maruz kalmalarına rağmen ciddi zarar görmeden binadan tahliye edildiklerini belirten Yeneroğlu, "Saldırıların en kısa zamanda ve tüm ayrıntıları ile aydınlatılması en büyük arzumuzdur" ifadelerini kullandı.

Almanya genelinde son dönemde artan cami yangınlarının, bu saldırılarla güçlü bir mücadele ihtiyacını yeniden ortaya koyduğunu vurgulayan Yeneroğlu, "Artan cami yangınları ciddi bir toplumsal sorunun belirtisidir" uyarısında bulundu.

Almanya'da son iki ayda camilere yönelik düzenlenen ve kamuoyuna yansıyan 9 saldırı olduğunu kaydeden Yeneroğlu, şunları belirtti:

"Art arda gerçekleştirilen ve önceki senelere göre büyük oranda artış gösteren cami saldırıları, siyasi ve hukuki alanda hala etkin önlemler alınmadığını ortaya koymaktadır. İbadet yerlerine yönelik saldırılar, toplum için de yüksek derecede tehlike arz eden hoşgörüsüzlüğün tezahürüdür. Ciddi bir toplumsal sorunun belirtisi olan bu saldırılar hakkında, İslam karşıtı suçlar resmi olarak kayıt altına alınmadığı için sağlıklı analizler bile yapılamamaktadır. Burada daha önce de ısrarlı bir şekilde yaptığımız, İslam karşıtı suçların resmi kayıtlara geçmesi çağrısını tekrarlıyoruz."

Son dönemde artın camilere yönelik kundaklama girişimleri, Müslümanlar arasında endişelere yol açıyor.

Geçen ay Oldenburg kentindeki Hacı Bayram Camisi'ne molotofkokteyli atılmış, ağustos ayında da başkent Berlin'de Mevlana Camisi kundaklanmıştı.

Polis kayıtlarına göre, Almanya'da 2001-2011 yıllarında camilere yılda ortalama 22 saldırı düzenlenirken, bu rakam 2012 yılında 35'e, 2013 yılında da 37'ye çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...