Tgrt Haber
22 Aralık 2020 13:55

Almanya'da korkutan açıklama: Durum daha da kötüye gidiyor

Almanya'da bulaşıcı hastalıklarla yetkili kurum olan Robert Koch Enstitüsü'nün Başkanı Lothar Wieler, "Durum şu anda daha da kötüye gidiyor. Zor haftalarla karşı karşıyayız" dedi.

Almanya'da korkutan açıklama: Durum daha da kötüye gidiyor
Almanya,Robert Koch Enstitüsü,yeni tip korona virüs,Covid-19

Avrupa'da yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele devam ederken Almanya'dan salgına yönelik endişe veren açıklama geldi. Ülkenin bulaşıcı hastalıklarla yetkili kurumu olan Robert Koch Enstitüsü'nün Başkanı Lothar Wieler, başkent Berlin'de gerçekleştirdiği basın toplantısında salgınla ilgili endişelerini dile getirdi. Alman halkına çağrıda bulunan Wieler, Noel tatilinde kurallara uyulması gerektiğini vurguladı.

Alınan önlemler ve getirilen kısıtlamalara rağmen salgının istenilen seviyeye çekilemediğini duyuran Wieler, "Durum şu anda daha da kötüye gidiyor. Zor haftalarla karşı karşıyayız. Vaka sayısının azalması muhtemelen birkaç hafta alacaktır. Seyahat etmekten kaçının. Virüs, temas yoluyla yayıldığı için temastan kaçınalım. Noel'i ve yeni yıl kutlamalarını küçük aile gruplarıyla geçirelim. Hastalık belirtisi fark eden bir an önce kendini izole etmelidir" şeklinde konuşarak yaklaşan tatil öncesi halkı uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...