Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 14:42

Almanya'da kuryelik yapan eski Afgan bakan ilk kez konuştu

Geçtiğimiz günlerde eski Afgan bakanın Almanya'da kuryelik yaptığı ortaya çıktı. Bir dönem Afganistan'da İletişim ve Teknoloji Bakanı olan Saadat, ilk kez açıklamalarda bulundu.

Almanya'da kuryelik yapan eski Afgan bakan ilk kez konuştu
almanya,afganistan,taliban,bakan

Geçtiğimiz günlerde eski Afganistan İletişim ve Teknoloji Bakanı Sayed Saadat'ın Almanya'da yemek kuryeliği yapması gündemi bir hayli meşgul etti. Almanya Leipzig kentinde bisikletli kuryelik yapan bakan ise konuya ilişkin ilk kez konuştu. Afganistan'daki yolsuzluklar nedeniyle istifa ettiğini belirten bakan, ''İş iştir, bunda utanılacak bir şey yok'' dedi. 

Eski Afgan bakan, kuryelik yaparken hafta içi 6 saat hafta sonları ise öğlen 12'den akşam 10'a kadar çalıştığını söyledi. Saadat, saatte 15 Euro kazandığını ve masraflarına yettiğini de sözlerine ekledi.

Almanya'da kuryelik yapan eski Afgan bakan ilk kez konuştu

Afganistan'ı terk edip Almanya'ya taşındığı için pişman olmadığını söyleyen Saadat, Alman hükümetine Afganistan hakkında tavsiyelerde bulunmaya hazır olduğunu belirtti.

Ülkelerin Afganistan'a sırt çevirmemesi gerektiğini söyleyen Saadat, Taliban hakkında da insan hakları ve kadın hakları açısından ''Geçmişteki hatalardan ders almış olabilirler'' yorumunda bulundu.

Öte yandan 2016'dan 2018'e kadar Afganistan'da iletişim bakanı olarak görev yapan Saadat, Aralık 2020'de ülkeden ayrılarak Almanya'nın Saksonya eyaletine geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...