Tgrt Haber
14 Aralık 2018 10:39

Almanya'da polise ‘olağanüstü’ yetki

Kuzey Ren Vestfalya'da Eyalet Meclisinde kabul edilen yasayla polise olağanüstü yeni yetkiler tanındı.

Almanya'da polise ‘olağanüstü’ yetki
almanya,,polis,

Almanya'nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'da (KRV) meclis, polise olağanüstü yetkiler veren yasayı onayladı.

ŞÜPHELİLERE 28 GÜNE KADAR GÖZALTI
Onaylanan polis yasasına göre, polis yargı kararı olmadan şüpheli gördüğü kişileri 28 güne kadar gözaltında tutabilecek.

KRV Eyalet Meclisinde kabul edilen yasaya göre, polis ayrıca şüphelilerin telefonlarındaki dijital mesajlaşma programlarını casus yazılımlarla takip edebilecek.

CİNSEL SALDIRI VE KADINA ŞİDDETE ELEKTRONİK KELEPÇE
Yeni yılda yürürlüğe girecek yasa kapsamında polisin gerekli gördüğü bölgelere güvenlik kameraları konulacak, cinsel saldırı ya da kadına yönelik şiddet gibi olaylarda şüpheli kişilere yargı kararı olmadan elektronik kelepçe takılabilecek.

KRV eyaleti hükümet ortakları Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ile Hür Demokrat Partinin (FDP) meclise sunduğu yasa teklifi, ana muhalefet partisi Sosyal Demokrat Partinin (SPD) desteği ile yasalaştı.

Yasa, polise ‘olağanüstü’ yeni yetkiler verdiği gerekçesiyle şiddetle eleştirilmiş, özellikle büyük şehirlerde yasa karşıtı gösteriler düzenlenmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...