Tgrt Haber
04 Ocak 2019 22:16

Almanya'da siber saldırı! Merkel'de hacklendi

Almanya'da içlerinde Cumhurbaşkanı Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu yüzlerce politikacının kişisel bilgileri ve konuşmaları hacklenerek internette yayınladı. Bild gazetesi hükümet ağının siber saldırıdan etkilenmediğini yazdı.

Almanya'da siber saldırı! Merkel'de hacklendi
almanya,siber saldırı,angela merkel

Almanya Dijital Savunma Kurumu, verileri çalınan yüzlerce politikacının içerisinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de olduğunu bildirdi. Saldırının ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. 

MERKEL'İN BİLGİLERİ ÇALINDI
Almanya, politikacılara gerçekleştirilen siber saldırı skandalı ile çalkalandı. Almanya Dijital Savunma Kurumu, bilgisayar korsanlarının ele geçirdiği yüzlerce politikacının bilgilerinin içerisinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bilgilerinin de olduğunu açıkladı. Sosyal medya üzerinden yayınlanan bilgiler arasında siyasetçilerin kredi kartı bilgileri, telefonları ve özel mesajlaşmalarının olduğu belirtilirken, önemli bilgilerin yayınlanmadığı bildirildi. 

TÜM PARTİLER VE POLİTİKACILARA SİBER SALDIRI
Siber saldırının Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik (CSU), Yeşiller, Hür Demokrat Parti (FDP) ve Sol Parti olmak üzere Federal Meclisteki tüm partiler ile eyalet politikacılarını etkilediği kaydedildi. Öte yandan, Almanya için Alternatif (AfD) Partisi vekillerinin herhangi bir verilerinin bulunmadığı bildirilirken, Alman Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada bakanlığın da saldırıdan etkilenmediği kaydedildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...