Tgrt Haber
06 Haziran 2021 00:00

Almanya’da skandal maske planı

Almanya Sağlık Bakanlığı geçen yıl elinde olan ve kullanımı uygun olmayan maskeleri engellilere, sosyal yardım alanlara ve yaşlılara dağıtmayı planladığı ortaya çıktı.

Almanya’da skandal maske planı
Almanya,maske,

Almanya’da maske skandalı yaşanıyor. Almanya’da bakanlığın geçen yıl 1 milyar avroluk aldığı maskenin sıcaklığa dayanaklık testini yaptırmadığı ortaya çıktı. Sıcaklığa dayanıklı olmamasının ardından maskelerin kullanıma uygun olmadığı öğrenildi.

KULLANIMA UYGUN OLMAYAN MASKELERİ DAĞITACAKLARDI

Ancak bakanlık maskeleri kullanımını rafa kaldırmak yerine skandal bir olaya imza attı. İşe yaramayan maskeleri Almanya, engellilere ve geliri olmayan sosyal yardım alan kişilere dağıtmak istediği ve böylece ödenen 1 milyar avronun çöpe atılmasını engellemeyi amaçladı

“İNSANLIK DIŞI UYGULAMA”

Der Spigel skandalı manşete taşıdı ve Almanya maske skandalı ile sallandı. Almanya’da koalisyon ortağı olan Sosyal Demokrat Parti Lars Klingbeil, Sağlık Bakanlığını eleştirerek, "Bu süreç ileri gitmek anlamına geliyor ve insanlık dışı uygulamadır." İfadelerini kıllandı.

BAKANLIK İDDİALARI YALANLADI

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Spiegel'in iddialarını reddetti. Açıklamada, "Federal hükümet maskelerin imhasıyla ilgili herhangi bir karar vermedi. Bu bakımdan ilgili iddialar ve bu haberin dayanaklarını bilmiyoruz.” ifadesi kullanıldı. Maskelerin kalitesine çok dikkat edildiği açıklanan metinde, "Bakanlık test prosedürlerinde eksiklik tespit edildiği sürece, ürünleri kabul etmedi ve onlar için bir ödemede bulunmadı." bilgisi paylaşıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...