Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ağustos 2022 16:28 - Güncelleme : 29 Ağustos 2022 16:41

Almanya'da Türklere yönelik tehdit mektubu, camiye bıraktılar

Almanya’da Mevlana Camisi'ne Türklerin ölümle tehdit edildiği bir mektup bırakıldı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
Almanya'da Türklere yönelik tehdit mektubu, camiye bıraktılar
Almanya,Cami

Almanya’da İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'na (İGMG) bağlı olarak faaliyet gösteren Mevlana Camisi'ne Türklerin ölümle tehdit edildiği bir mektup bırakıldı. Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Barnstorf bölgesinde Türkler hedef alındı. İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'na (İGMG) bağlı olarak faaliyet gösteren Mevlana Camisi'ne tehdit içerikli bir mektup gönderildi. Türklerin ölümle tehdit edildiği mektupta gamalı haç sembolü dikkat çekti. Mektubun altına rkçı terör örgütü NSU 2.0 imzası atıldı.

DERTLERİ BİZİ KORKUTMAK 

Aşağı Saksonya Schura Başkanı Recep Bilgen, Camilerinin daha önce de ırkçı saldırılara maruz kaldığını söyledi. Ancak yetkililerin bunları dikkate almadığını belirten Bilgen, “4 ay içinde ikinci kez saldırıya uğradık. Saldırılarla bizi korkutmaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.  “Daha önce çok sayıda tehdit mektubu aldık” diyen Bilgen, fiziki saldırıda caminin camları kırılarak maddi hasar meydana geldiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Polis ve politikacıların bu saldırılar karşısında daha net bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Özellikle güvenlik yetkililerinin camilere yönelik saldırıları ciddiye almalarını ve bunlara karşı hassas tepki vermelerini istiyoruz."

NAZİ YANLILARI VE PKK MENSUPLARI YAPIYOR 

Geçen yıl Almanya'da, Müslümanlara ve camilere yönelik 662 saldırı düzenlenmişti. Ağırlıklı olarak Nazi yanlıları ve terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırılarda 17 kişi yaralanmış, yüzbinlerce euroluk maddi hasar meydana gelmişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...