Tgrt Haber
15 Ekim 2021 12:05

Almanya'da yaşanan fiyat artışı ekmeğe sıçradı

Dünyanın birçok yerinde artan fiyatlar Almanya'da da sofralara sıçradı. Ülkedeki ekmek zammı uyarısı ortalığı karıştırdı.

Almanya'da yaşanan fiyat artışı ekmeğe sıçradı
almanya,zam,ekmek

Dünyanın birçok yerindeki fiyat artışları Almanya'yı da vurdu. Avrupa genelindeki enerji fiyatları Almanya'da gıdaya zam olarak yansıyacak gibi duruyor. Alman basını ise fiyatlardaki artışın kahvaltı sofralarına ulaşacağını ve tahıl fiyatının yüzde 34,4 artış kaydettiğini, bunun üzerine endüstriden uyarılar geldiğini yazdı. Uyarılardan biri, küçük yuvarlak ekmeklerin 1 Euro'dan fazlaya mal olacağına dairdi.

Bild gazetesi önce akaryakıt, elektrik, doğalgaz fiyatlarının arttığını kaleme almış ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'i işsaret ederek "Bizi en soğuk kışta yükselen fiyatlarla bizi yalnız mı bırakacaksınız?" sorusunu yöneltilmişti.

Almanya'da yaşanan fiyat artışı ekmeğe sıçradı

Bild gazetesinde son olarak "Şimdi de fiyat şoku dalgası kahvaltı sofralarımıza ulaşıyor." haberiyle beraber ekmek zammı ülke gündemine oturdu. 

Fırınlar ve perakendecilerin normal ekmek, küçük ekmek ve diğer unlu mamullerin fiyatlarını sıkılaştırdığı ifade edildi.

AVRUPA'DA ENERJİ KRİZİ

Öte yandan dünyanın gündeminde son zamanlarda enerji krizi konuşulurken çözüme kavuşamayan doğalgaz boru hattı projesi Kuzey Akım 2'de yaşanan belirsizliklerin yanı sıra Rusya'nın Avrupa'ya gaz akışını azaltması, kıtadaki doğalgaz fiyatlarının artmasına neden olmuştu.

ALMAN BASINI: PUTİN BİZİ KIŞIN DONDURUR MU?

Bild gazetesi bu kez de konuyu "Putin bizi kışın dondurur mu?" sorusuyla gündeme getirmişti. Haberde, "Milyonlarca Alman bu kıştan önce titremeli: Isınma maliyeti şokunun eli kulağında'' diye yazılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...