Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 10:12

Almanya'daki seçimlerde ırkçı partiden tepki çeken Atatürk afişi

Almanya'da aşırı sağcı AfD partisinin Atatürk'ü seçim afişlerinde kullanmasına tepki yağdı. ''Atatürk de AfD'ye oy verirdi'' yazan afişler sosyal medyada eleştiri konusu olurken Türk kullanıcılardan da kınama paylaşımları geldi.

Almanya'daki seçimlerde ırkçı partiden tepki çeken Atatürk afişi
Atatürk,almanya,seçim,afd

Almanya'da seçimlere az bir süre kalmışken aşırı sağcı parti olan AfD'nin adayı Marcel Goldhammer ile Berlin Eyalet Parlamentosu milletvekili Frank-Chritian Hansel için hazırlanan afişlerde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı kullanıldı. AfD’nin Berlin’in göçmen mahallelerinden Neukölln adayı Marcel Goldhammer ile Atatürk’ün fotoğrafları arka arkaya yer aldı. Afişi üzerine ise hem Türkçe hem de Almanca ''Atatürk de AfD'ye oy verirdi'' yazıldı.

Almanya'daki seçimlerde ırkçı partiden tepki çeken Atatürk afişi

AfD'nin adayı Marcel Goldhammer'in afişi sosyal medya platformu Facebook da paylaşıldıktan sonra silindiği iddia edildi. Fakat Goldhammer’in, Hansel’in ve AfD’nin resmi sosyal medya hesaplarında bu afişler bulunmuyor.

Afişleri kimlerin hazırladığı bilinmiyor fakat Almanya'da yaşayan Türk toplumu Atatürk'ü ırkçı gibi gösteren afişlere sert tepki gösterdi. CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat, 

''Bunu şiddetle kınıyoruz. Sosyal medyada paylaşılan bu görseli biz partinin karanlık emellerine hizmet etmemek amaçlı kullanmıyoruz.'' 

Öte yandan AfD'nin afişleri sosyal medyada da tepki çekti. Hem Türk sosyal medya kullanıcıları hem de Alman kullanıcılar, afişlerden rahatsız oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...