Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Şubat 2014 11:02

Almanya'daki yangında 3 çocuk öldü

Almanya'nın Mannheim kentindeki bir evde gece gece çıkan yangında Bulgaristan ve Romanya kökenli 3 çocuk hayatını kaybetti.

Almanya'daki yangında 3 çocuk öldü
Almanya'da yangın faciası, almanya'da evde yangın, yangında 3 çocuk öldü,

Mannheim Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Dieter Klumpp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölen çocukların Bulgaristan ve Romanya kökenli olduğunu söyledi. Mannheim Savcılığı ile Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ortak açıklamada, kent merkezinde 4 katlı bir apartmanın üçüncü katında gece çıkan yangında yaşları 2 ve 7 arasındaki iki erkek ve bir kız çocuğunun yaşamanı yitirdiği bildirildi. Polisin gece saat 01.56'da yangın ihbarını aldıktan birkaç dakika sonra olay yerine ulaştığı, itfaiyenin de saat 02.01’de yangını söndürdüğünü belirtilen açıklamada, apartmanda oturan 34 kişinin itfaiye tarafından tahliye edildiği  ifade edildi.  
Binadaki 2 çocuğun karbonmonoksit zehirlenmesine nedeniyle olay yerinde, 1 çocuğun ise kaldırıldığı hastanede öldüğü kaydedilen açıklamada, çocukları kurtarmaya çalışan bir polis memuru ve 5 mahalle sakinin dumandan etkilendiği ve kendilerine olay yerindeki acil yardım ekipleri tarafından müdahale edildiği belirtildi. Yangın nedeniyle ölen çocuklardan birinin annesinin sinir krizi geçirdiği belirtilen açıklamada, söz konusu kadının müşahade altına alındığı bildirildi. Açıklamada, ilk belirlemelere göre yangının üçüncü kattaki dairenin içinden kaynaklandığı bir kundaklama ihtimalinin görülmediği kaydedildi. Yangının çıkış nedeni henüz kesin olarak belirlenemezken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.  
Hamburg'da 5 Şubat'’ta sığınmacıların ve iltica başvurusunda bulunanların yaşadığı apartmanda çıkan yangında 33 yaşındaki Pakistan uyruklu anne ile 6 ve 7 yaşlarında olan 2 çocuğu yaşamını yitirmişti. Polis, kundaklama sonucu çıkan yangınla ilgili  psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 13 yaşında bir genci gözaltına almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...