Tgrt Haber
22 Nisan 2015 16:55

Almanya'dan Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasına övgü

Martin Schaefer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1915 olaylarıyla ilgili yayımladığı taziye mesajının övgüye değer olduğunu belirtti.

Almanya'dan Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasına övgü
almanya sözcüsü,Martin Schaefer,

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1915 olaylarıyla ilgili yayımladığı taziye mesajının övgüye değer olduğunu belirterek, "Türkiye Büyükelçiliği'nin internet sayfasında paylaştığı, Sayın Davutoğlu'nun açıklaması okunmaya değer. (Taziye mesajını) okumanızı tavsiye ederim. Birçoğumuz açıklamadaki bazı cümlelerin altına imzamızı atabiliriz" dedi.
Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Schaefer, Başbakan Davutoğlu'nun 1915 olaylarıyla ilgili yayımladığı taziye mesajını olumlu bulduklarını ifade etti.
Hükümet Sözcü Vekili Christiane Wirtz de Almanya Başbakanı Angela Merkel'in dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 1915 olaylarına ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek, , "Başbakan Merkel dün, Davutoğlu ile telefonda görüştü ve çok olumlu bir görüşme oldu. Merkel, Alman hükümetinin bu konuyla ilgili duruşunu izah etti. Türkiye'nin bu konudaki açıklamasını da olumlu karşılıyor." diye konuştu. 
Wirtz, Davutoğlu'nun yayımladığı taziye mesajının Alman basınında da yer aldığına işaret ederek, Başbakan Davutoğlu'nun mesajında açık bir duruş sergilediğini, Türkler ve Ermenilerin beraber sorumluluk alması gerektiğini ifade ettiğine dikkati çekti. 
Davutoğlu'nun mesajında eski yaraların kapanması ve uzlaşma süreci ile yüzleşilmesi gerektiğine yer verdiğini belirten Wirtz, Merkel'in bunu olumlu bulduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...