Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Aralık 2015 20:55

Almanya'dan DAEŞ itirafı

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, DAEŞ'in ortaya çıkmasından Batı dünyasının sorumlu olduğunu söyledi.

Almanya'dan DAEŞ itirafı
almanya,daeş,itiraf,

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, DAEŞ'in ortaya çıkmasından Batı dünyasının sorumlu olduğunu söyledi. Almanya'nın geçmişte Orta Doğu'daki dikatatörlere silah verdiğini belirten Gabriel, Suriye'ye asker gönderme kararı alan hükümeti de üstü kapalı eleştirdi.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Bild am Sonntag gazetesine verdiği mülakatta DAEŞ'le mücadele konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DAEŞ ve benzeri radikal örgütlerin güçlenmesinde başta ABD'nin Irak işgali olmak üzere Batılı devletlerin sorumluluğuna vurgu yapan Gabriel, Almanya'da önceki hükümetlerin Orta Doğu'daki diktatörlere silah verdiğini belirtti. 

RADİKALLERE YARAR

Gabriel, radikal grupların Amerikan ve Avrupalı kara birliklerinin Suriye'ye girmesini istediğini, böylece Batı'nın Müslümanlara karşı bir savaş yürüttüğü propagandasının yapılacağını belirtti. Bu demecin, Almanya'nın DAEŞ'le mücadele kapsamında Suriye'ye bin 200 asker gönderme kararı almasının ardından gelmesi dikkat çekti.Müslümanların gerçekte DAEŞ tarafından köleleştirildiğini ve katledildiğini kaydeden Gabriel, "DAEŞ'i yok etmek zorundayız. DAEŞ terör ile bütün dünyayı tehdit ediyor. Aynı anda kendimize DAEŞ'in nasıl ortaya çıktığını sormamız lazım. Bu konuda Batı da masum değil" değerlendirmesinde bulundu.

KÖKÜ IRAK İŞGALİNDE

Gabriel, DAEŞ'in ortaya çıktığı bölgede geçmişte hatalar yapıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Uluslararası hukuka aykırı Irak Savaşı bu ülkeyi teröristlerin merkezi haline getirdi, çünkü bütün kamusal yapılar yok edildi. Biz Sosyal Demokratlar zamanında Başbakan Gerhard Schröder'in cesur bir şekilde bu savaşa 'hayır' demesinden gurur duyuyoruz. Hristiyan Demokrat Parti (CDU) o zamanlarda ABD ile savaşa girmek istiyordu. Bizim Arap coğrafyasındaki stratejimiz sıklıkla, 'düşmanımın düşmanı dostumdur' oldu. Önceki hükümetler diktatörlere silah sağladı."

'ARTIK GÖRMEZDEN GELMEYECEĞİZ'

Başbakan Yardımcısı Gabriel, bölgesel sorunların çözümünde Suudi Arabistan'a ihtiyaç olduğunu belirterek, bu ülkenin yok sayılamayacağını vurguladı. Suudi Arabistan'ın Almanya'da radikalizmi desteklediğini iddia eden Gabriel "Artık görmezden gelme devrinin bittiğini Suudilere açıkça belirtmeliyiz. Dünya üzerindeki Vahhabi camileri Suudi Arabistan tarafından finanse ediliyor. Almanya'da bu camilerden çokça radikal tehlikeler doğuyor" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...