Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2022 09:40

Alman ordusunda Putin çatlağı! Övgü istifa getirdi

Alman Koramiral, Rusya Devlet Başkanı Putin’i öven sözlerinin ardından istifa etti.

Alman ordusunda Putin çatlağı! Övgü istifa getirdi
Kay-Achim Schönbach,Rusya Devleti Başkanı Vladimir Putin,ukrayna krizi

Almanya'da Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Kay-Achim Schönbach, Rusya Devleti Başkanı Vladimir Putin’i öven sözlerinin ardından gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etti. Hindistan'da bir etkinlikte konuşan Schönbach, Vladimir Putin'in gerçekten istediği şeyin "eşit düzeyde saygı" olduğunu söyledi. Schönbach, "Ona istediği ve muhtemelen hak ettiği saygıyı vermek kola” ifadelerini kullandı. 

Rus birliklerinin Ukrayna'yı işgal edebileceği iddialarını "saçma" olarak nitelendiren Schönbach, "Kırım yarımadası gitti, geri gelmeyecek, bu bir gerçek" şeklinden konuştu.  Koramiralin Ukrayna kriziyle ilgili ifadelerinin ardından Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Ukrayna Büyükelçisi Anka Feldhusen'i Dışişleri Bakanlığına çağırarak Schönbach’ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

KABUL EDİLEMEZ 

Alman Federal Savunma Bakanlığı yaptığı bir açıklamada, Schönbach'ın açıklamalarının bakanlığın "İçerik veya söylem olarak hiçbir şekilde hiçbir pozisyonuna uymadığını" belirtti.

Schönbach, donanma basın ve bilgi merkezi aracılığıyla şöyle açıklama yaptı: 

"Federal Savunma Bakanı'ndan beni Koramiral olarak görev ve görevlerimden derhal serbest bırakmasını rica ettim. Hindistan'da güvenlik ve askeri politika üzerine yaptığım düşüncesiz yorumlar görevli olduğum yere giderek daha fazla zarar veriyor. Alman Donanması'nın ve hepsinden önemlisi Federal Almanya Cumhuriyeti'nin daha fazla zarar görmesini önlemek için bu adımı gerekli görüyorum. Federal Bakan talebimi kabul etti.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...