Tgrt Haber
17 May 2022 15:44 - Güncelleme : 17 May 2022 16:37

Son dakika! Almanya'dan Türkiye'ye NATO mesajı

Son dakika... Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyeceğinden eminim" dedi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! Almanya'dan Türkiye'ye NATO mesajı
almanya,nato,türkiye

Finlandiya'nın ardından İsveç de NATO'ya başvuracağını açıkladı ve dünya gündemi iki ülkeye odaklandı. Rusya ile Türkiye ise iki ülkenin NATO adımlarına tepki gösterdi. Son olarak Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan bir açıklama geldi. Alman lider Scholz, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini onaylacağına inandığı yönünde bir mesaj verdi. 

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Finlandiya ve İsveç'in olası NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin endişelerinin ve argümanlarının ciddiye alınmasının önemli olduğunu söyledi. Lambrecht, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üye olma çabalarına sevindiğini belirterek bunun hem bu iki ülke hem de NATO için iyi olacağını ifade etti.

''TÜRKİYE'NİN İKNA OLACAĞINA İNANIYORUM''

İki ülkenin NATO'ya zenginlik katacağını söyleyen Lambrecht, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girmesiyle ilgili tüm kararlar oy birliğiyle alınmalıdır. Bu nedenle Türkiye ile de çok yoğun bir şekilde görüşmemiz ve sunulan endişelerin veya argümanların da ciddiye alınması önemli ama sonuçta böylesine güçlü iki AB ülkesinin, Finlandiya ve İsveç'in, NATO'ya katılması NATO için bir zenginliktir. Türkiye'nin de buna ikna olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Lambrecht, Finlandiya ve İsveç'in, NATO'ya girmesiyle bu iki ülkenin güvenliğinin güçleneceğini belirterek bu argümanın, ön planda olması gerektiğini savundu.

Almanya'nın, iki ülkenin NATO'ya katılımını desteklediğini vurgulayan Lambrecht, "Bizim iyi argümanlarımız var. Bu sadece Finlandiya ve İsveç için değil, NATO'nun da yararına olacak." ifadelerini kullandı.

''KUSURA BAKMASINLAR, YORULMASINLAR''

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuyla ilgili sorulan soruya, ''İsveç terör örgütlerinin zaten kuluçka merkezi. Hatta parlamentolarında PKK yanlısı teröristler var  Biz bunların neyine güveneceğiz? Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar, yorulmasınlar'' cevabını vermişti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...