Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ağustos 2015 13:28

Almanya'dan Türkiye'yi şaşırtan karar!

Almanya, Suriye’den olası bir füze saldırısana karşılık 2012’de Türkiye’ye yerleştirdiği Patriotları geri çekiyor.

Almanya'dan Türkiye'yi şaşırtan karar!
Almanya, Türkiye, Patriotlar,

Almanya, Kahramanmaraş’ta konuşlu Patriotları, “Suriye’den Türkiye’ye yönelik bir tehdit olma tehlikesinin bulunmadığı” gerekçesiyle geri çekme kararı aldı. Almanya'nın, NATO kapsamında Suriye rejiminden gelecek tehlikeye karşı Kahramanmaraş'ta konuşlandırılan füze savunma sistemlerini görev süresin uzatmayacağı iddia edildi. 
Der Spiegel Online'ın haberinde ABD'nin de Patriotlar için aynı doğrultuda karar aldığı iddiasına yer verildi.
Geri çekilmenin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Patriotlarla birlikte 250 Alman askeri de Türkiye’den ayrılacak.
Haberde Suriye'den bir hava saldırısı ihtimalinin ortadan kalktığı için hükümetin Patriotların görev süresini uzatmama kararını meclise bildireceği bilgisine yer verildi.
Federal Savunma Bakanlığı Sözcüsü Ingo Gerhartz, iki hafta önce yaptığı açıklamada Alman Patriotlarının 2016 Ocak ayına kadar Kahramanmaraş'ta kalacağını belirtmişti.
Füze savunma sistemlerinin NATO görevi için Türkiye'de olduğunu hatırlatan Gerhartz, "Önümüzdeki Eylül ayında NATO, Patriotlarının görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağını, Türkiye'ye yönelik tehdidinin geçip geçmediğini değerlendirmek için toplanacak." demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...