Tgrt Haber
03 Şubat 2021 20:00

Almanya’nın tıbbi yardımı Portekiz’e ulaştı

Almanya Savunma Bakanlığının korona virüsü salgını nedeniyle zor günler geçiren Portekiz'e yolladığı tıbbi destek ulaştı.

Almanya’nın tıbbi yardımı Portekiz’e ulaştı
Almanya,korona virüs,Portekiz

Portekiz’de hastane personelinin yaklaşık yüzde 70'inin korona virüs ile enfekte olması ve yoğun bakım servislerindeki yatakların ise neredeyse tamamının dolması üzerine Almanya Savunma Bakanlığı, Portekiz'e tıbbi destek yollayacağını açıklamıştı.

Almanya’dan yola çıkan yardım uçağı, 8 doktor, 18 hemşire, 50 solunum cihazı ve 150 yatak ile Portekiz’in başkenti Lizbon’a iniş yaptı.

Uçağı karşılayanlar arasında bulunan Portekiz Sağlık Bakanı Marta Temido, Alman ekibinin Lizbon'daki özel bir hastanede, donanımlı ancak yetersiz personel sayısı nedeni ile faaliyet göstermeyen yeni bir yoğun bakım ünitesini yöneteceğini aktardı.

Temido, “Almanya'nın sunduğu yardım, bizim gibi zorluklarla yüzleşen bir sağlık sistemi için çok yararlıdır” dedi.

“Umudun sembolüdür"
Almanya’nın Lizbon Büyükelçisi Martin Ney uçağın indiği askeri üste gazetecilere verdiği demeçte, "Bu, Avrupa dayanışmasının canlı bir işareti ve umudun sembolüdür" dedi.

Avusturya’dan hasta transferi teklifi
Avusturya'nın Lizbon Büyükelçisi Robert Zischg ise yaptığı açıklamada, Avusturya'nın ülke çapındaki çeşitli hastanelerde yoğun bakımdaki 10 ila 15 Covid-19 hastasını almayı teklif ettiğini belirtti. Zischg, iki ülkenin sağlık ve savunma bakanlıklarının düzenli temas halinde olduğunu ve teklif ile ilgili son kararı Portekiz'in vereceğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...