Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2021 09:28

Amerika Afgan güçlere hava desteğini sürdürecek

Amerika Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Taliban'la savaşan Afgan güçlerine karşı hava desteklerini sürdüreceklerini açıkladı.

Amerika Afgan güçlere hava desteğini sürdürecek
afganistan,amerika,taliban

Amerika ordusu, Afganistan'dan çekilme sürecine devam ederken ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Kabil'de dikkat çeken açıklamalar yaptı. McKenzie, "ABD, son günlerde Afgan güçlerine destek vermek amacıyla daha yoğun hava saldırıları düzenlemeye başladı ve Taliban'ın saldırılarını devam ettirmesi halinde bu yoğun desteği sürdürmeye hazırız" dedi.

McKenzie, ABD'nin 20 yıllık işgalin ardından askerlerini çekmeye başladığı bir dönemde Afgan hükümetinin de zor günler geçirdiğini kabul etti ancak Taliban'ın ülkenin genelinde bir zafer kazanmaktan çok uzak olduğunu belirtti.

BBC Türkçe'nin haberine göre McKenzie, "Taliban, yürüttükleri kampanyada kaçınılmaz bir sona doğru gidildiği izlenimi oluşturmaya çalışıyor. Ancak bu doğru değil. Taliban'ın zaferi kaçınılmaz değil" diye konuştu.

ABD, Afganistan'da bulunan askerlerinin çekilmesini 11 Eylül'e kadar tamamlamayı amaçlıyor.

31 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde 34 vilayetli Afganistan'ın 31 vilayetinde güvenlik tehdidi gerekçesiyle yerel saatle 22.00-04.00 saatleri sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Afganistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Şiddeti durdurmak ve Taliban'ın hareketlerini sınırlamak için ülke genelinde 31 vilayette gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi" ifadeleri kullanıldı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...