Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2021 11:02

Amerika'da yeni tehdit: Yarasalarda kuduz paniği

Amerika'da insan sağlığı için bambaşka bir tehdit daha ortaya çıktı. Illinois eyaletinde yarasaları inceleyen uzmanlar kuduz ile karşılaştı.

Amerika'da yeni tehdit: Yarasalarda kuduz paniği
amerika,kuduz,yarasa

Amerika'nın Illinois eylatinin genelinde 14 kuduz yarasa tespit edildi. Illinois Halk Sağlığı Departmanı'na göre kuduz vakaları, Illinois eyaletinin kuzeydoğu bölgesine yayılmış bir durumda ve 10 ilçede 14 yarasada bulundu. 

New York Post'un haberine göre, Twitter üzerinden yapılan açıklamada vakaların görüldüğü bölgeler açıklandı ve burada yaşayanlara 'dikkatli olun' uyarısında bulunuldu. Hatta ısırılan, vücudunda çizik gibi izler bulunanların derhal doktora başvurmaları söylendi.

Öte yandan kuduz, hızlı bir şekilde tedavi edilmezse tipik olarak ölümcüldür.

Illinois'in 2021'deki ilk kuduz yarasası Mart ayında bulundu. Ancak sağlık yetkilileri o sırada bu tür vakaların en yüksek sıklığının Ağustos ve Eylül aylarında ortaya çıktığını söyledi.

IDPH Direktörü Dr. Ngozi Ezike Mart ayında yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Illinois'de bulunan kuduz vakalarının çoğu yarasalarda bulunur. Yarasaların çoğuna kuduz bulaşmamış olsa da, yarasalara dokunmaktan kaçınmak ve evinizin yarasaların girebileceği açıklıklar olmadığından emin olmak önemlidir."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...