Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2014 18:47

Amerika'daki protestolar Almanya'ya da sıçradı

18 yaşındaki silahsız siyahi genç Brown'ı öldüren polisin yargılanmasına gerek görülmemesi kararı ve ırkçı polis şiddeti protesto edildi.

Amerika'daki protestolar Almanya'ya da sıçradı

Almanya'nın başkenti Berlin'de, ABD'de 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polisin yargılanmasına gerek görülmemesi kararı ve ırkçı polis şiddeti Almanya Siyahlar İnisiyatifi tarafından protesto edildi.Brandenburg Kapısı önünde toplanan 100'den fazla kişi, "Ferguson ile dayanaşma", "Her yer Ferguson'dur" ve "Filistin'den Ferguson'a. Irkçı polis şiddetine karşı dayanışma" yazılı pankart ve dövizler açtı.Protestoyu düzenleyen Almanya Siyahlar İnisiyatifi yöneticilerinden Tahir Della, yaptığı konuşmada ABD'de ırkçı polis şiddetinin kurbanı olan Michael Brown'nun ölümünü anmak için Brandenburg Kapısı'nın önünde bir araya geldiklerini belirtti.Brow'nun dünyadaki ırkçı polis şiddetine kurban giden ilk ve son kişi olmadığını vurgulayan Della, daha geçen hafta oyuncak silah taşıyan 12 yaşında siyahi bir çocuğun polis tarafından öldürüldüğünü hatırlattı.
Della, Almanya'daki ırkçı polis şiddetine de dikkat çekmek istediklerini belirterek, yaklaşık 10 yıl önce gözaltında yanarak ölen Siyahi Oury Jalloh'nun olayının hala açıklığa kavuşturulamadığını vurguladı.
ABD'de ırkçı bir sistemin insanları susturup öldürdüğünü belirten Della, "Bu sistem mağdur olanları suçlu haline getiriyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...