Tgrt Haber
08 Ağustos 2021 23:21

Amerika’dan Türkiye’nin orman yangınları ile mücadelesine helikopter desteği

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin orman yangınları ile mücadelesine 2 adet yangın söndürme helikopteri ile destek verileceğini duyurdu. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Covid-19’la mücadelede ABD'ye kişisel koruyucu ekipman desteği göndermesine karşılık yapılan bir jest olduğu vurgulandı.

Amerika’dan Türkiye’nin orman yangınları ile mücadelesine helikopter desteği
ABD,,Türkiye,,orman yangını,,helikopter,

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye’nin orman yangınları ile mücadelesine ABD’nin 2 adet CH-47 ‘Chinook’ tipi yangın söndürme helikopteri ile destek sağlayacağı duyuruldu.

"BU JESTE KARŞILIK VERMEKTEN GURUR DUYARIZ"

Büyükelçilik tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“ABD’nin Müttefiki ve NATO üyesi olan Türkiye, Covid-19’la mücadelenin başlarında yaptığımız yardım çağrısına, kişisel koruyucu ekipman sağlayarak yanıt vermişti. Şimdi biz de Türkiye’nin talebine yanıt vererek ve orman yangınlarını bastırma çabalarına destek olarak bu jeste karşılık vermekten gurur duymaktayız. ABD Avrupa Komutanlığı kanalıyla ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetiyle ortaklık içinde hareket ederek, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine yardımcı olmak üzere iki adet CH-47 ‘Chinook’ tipi yangın söndürme helikopterini gönderme sürecini başlatmış bulunmaktadır.

"ORTAYA KOYDUĞU CESARETE HAYRANLIK DUYMAKTAYIZ"

Amerika Birleşik Devletleri, orman yangınlarının oluşturduğu tahribatı çok iyi anlamaktadır. Türkiye’de insanların alevleri söndürmek amacıyla ortaya koyduğu cesarete hayranlık duymaktayız. Bu çabalara yaptığımız katkı, Amerikan değerlerinin ve şefkatinin yurtdışındaki somut bir örneğini ifade etmektedir. ABD-Türkiye arasında uzun süredir devam eden dostluğun devamı çerçevesinde NATO Müttefikimizin yanındayız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...