Tgrt Haber
04 Eylül 2021 15:05

Amerikan raporuna girdi: Terör örgütü çocukları silahlandırıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 'Dünyada Çocukları Silahlandırma ve İnsan Ticareti' başlıklı raporda yayımlandı. Raporda eli kanlı PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün, genç ve çocukları bir hiç uğruna nasıl ölüme gönderdiğine ilişkin çok çarpıcı ifadeler yer aldı. Teslim olan teröristler, örgütün çocuk ve gençleri 'nasıl kullandığını' defalarca dile getirmişti.

Amerikan raporuna girdi: Terör örgütü çocukları silahlandırıyor
YPG,PKK,PYD,KCK,terör,ABD,Suriye,Ezidi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı operasyonlarında büyük kayıplar veren, liderlik ve militan temini sorunlarına bir de hayatta kalma korkusu eklenen PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün elebaşları, kendilerini güvenceye almak uğruna kandırdıkları genç ve çocukları ölüme yolluyor.

YÜZLERCE EZİDİ ÇOCUĞU KAÇIRDILAR

Raporda, PKK’ya bağlı grupların çocukları kaçırarak silahlandırması ile kendi menfaatleri doğrultusunda savaşa sürmeleri konuları ele alınıyor. Ayrıca bölge kaynaklarının rapor hakkındaki yorumlarına göre raporda; PKK ve YPG özellikle Suriye ve Sincar bölgelerindeki çocukları kaçırarak silahlandırmasına dikkat çekiliyor.

Eli kanlı örgütün 2018 yılından bu yana yüzlerce Ezidi çocuğu kaçırarak silahlandırdığı dile getiriliyor.

ÇOCUKLARI ALIKOYUYORLAR

Öte yandan, bölgedeki kaynaklarca, örgütün Suriye’nin kuzeyindeki gençlik yapılanması Devrimci Gençlik’e bağlı grupların çalışma ve eylemlerini arttırdığı belirtilerek özellikle ‘savaşçı’ adı altında çocukları alıkoydukları ve Halep’e gelen ailelerden iki çocuğu kaçırdıkları ifade edildi.

AİLELERİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLMÜYORLAR

Ayrıca yine bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG savaş suçu olmasına rağmen çocukları kaçırarak silahlandırıyor ve kamplarda eğitiyor. Eğitime alınan çocuklar savaştırılıyor ve hiçbir zaman aileleri ile görüşmelerine izin verilmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...