Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Nisan 2017 09:39

Anayasa değişikliğine İngiltere'den sürpriz destek

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi öngören anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre "evet" çıkmasının ardından Batı ülkelerinden ilk olumlu tepki İngiltere'den geldi.

Anayasa değişikliğine İngiltere'den sürpriz destek
Referandum,anayasa değişikliği,İngiltere

16 Nisan referandumun sonuçlarının ardından AB çevrelerinden olumsuz değerlendirmeler yapılmıştı. AGİT'in değerlendirmelerine Dışişleri Bakanlığı sert tepki göstermişti. İngiltere'nin, AB'nin genel eğilimlerinden farklı tutumu dikkat çekti.

Milliyet.com.tr'nin aldığı bilgilere göre İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, bu gece Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla aradı ve referandum sonuçları için kutladı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de, bu gün öğlen saatlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun telefonla arayarak referandumda kesinleşmeyen sonuçlara göre evet çıkmasından dolayı tebrik etmişti.

Çavuşoğlu'nu, dün gece de Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani, Makedonya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nikola Poposki, Suudi arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyir, Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Gandur ve Kenya Dışişleri Bakanı Amina Muhammed telefonla arayarak sonuçlardan dolayı kutlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...