Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2021 09:47

Angela Merkel: Mülteci sorunu çözülmezse yaptırım artsın

Yakında zamanda görevi bırakacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Belarus'un mülteci konusunda ilerleme sağlanmazsa daha fazla yaptırım uygulanacağını söyledi.

Angela Merkel: Mülteci sorunu çözülmezse yaptırım artsın
angela merkel,,polonya,,almanya,,belarus,,avrupa birliği,

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'yi Berlin'de kabul eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Polonya-Almanya adına tam dayanışma sözü verdi. Merkel, Almanya Polonya ilişkileri ve Polonya-Belarus sınırındaki durumu aldıklarını belirtti. 

Merkel, Belarus’un mültecilerle kullanarak AB sınırlarına saldırdığını Belarus'un Polonya-Belarus sınırında neden olduğu durumun sadece Polonya'yı istikrarsızlaştırmayı değil, aynı zamanda tüm Avrupa Birliği'ni zayıflatmayı da hedeflediğini vurguladı.

Angela Merkel: Mülteci sorunu çözülmezse yaptırım artsın

Belarus’un çıkardığı mülteci krizinin AB arasında bir mesele olduğunu bunu da Merkel, bunun Alexander Lukashenko ile yaptığı telefon görüşmeleri sırasında dile getirdiğini söyledi.

Merkel, mevcut mülteci sorununda Rusya ile ne ölçüde bağlantı olduğunu Lukashenko ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki yakın ilişkinin bilindiğini, bu nedenle son zamanlarda Putin ile görüşmeye çalıştığını söyledi. Moskova tarafının ise mültecilerin içinde bulunduğu insani durumun istismar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Belarus'a ek olarak, Ukrayna'daki durumu da görüşmede ele aldıklarını belirten Merkel, Rusya Devlet Başkanı ve Rusya Dışişleri Bakanı'nın görev süreleri sona ermeden Normandiya formatında başka bir üst düzey toplantı yapmaya hazır olmamasından dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...